Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αντώνης Κυνηγός: «Ας μετατρέψουμε τις εκλογές σε πρόβλημα για τους δανειστές»

Ο Αντώνης Κυνηγός είναι μέλος της προσωρινής συντονιστικής επιτροπής της Λαϊκής Ενότητας Πρέβεζας (το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη) και επισημαίνει:

«Η κ. Άγκελα Μέρκελ φέρεται να δήλωσε – κατά την επίσκεψή της στη Βραζιλία – ότι οι εκλογές στην Ελλάδα είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος. Μ’ έναν κυνικό, συντηρητικό ορθολογισμό, αποκάλυψε τις προσδοκίες των δανειστών ενόψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης: ήρθε η ώρα να νομιμοποιηθεί με τη λαϊκή ψήφο ο μνημονιακός μονόδρομος.
laiki enotita
Αφού κατόρθωσε να προσδέσει και το ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα στο άρμα της, η κ. Μέρκελ πλέον προσδοκά τα κόμματα του μνημονιακού μονόδρομου (ΣΥΡΙΖΑ/ΝΔ/ΠΑΣΟΚ/Ποτάμι/ΑΝΕΛ) να αθροίσουν ένα εκλογικό ποσοστό το οποίο θα υπερβαίνει το ποσοστό του ΟΧΙ στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Από εκεί και πέρα έχει τα χέρια της ελεύθερα να επιβάλει τους όποιους χειρισμούς τη βολεύουν σχετικά με τη χώρα μας, με μηδενική αντίσταση από το εγχώριο μνημονιακό πολιτικό προσωπικό. Κλείνει έτσι το «ελληνικό πρόβλημα», προς το παρόν, για τους δανειστές, ενώ αρχίζει ένας νέος γολγοθάς του ελληνικού λαού, των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων και της νεολαίας. Όσο για την ολιγαρχία, αλλοδαπής και ημεδαπής, στρώνει το τραπέζι για το φαγοπότι που θα επακολουθήσει με κύριο πιάτο τη δημόσια και την ιδιωτική περιουσία στη χώρα. Ταυτόχρονα προωθεί την πιο βάρβαρη εκμετάλλευση των εργαζομένων με τη θεσμοθέτηση σχέσεων εργασίας που συναντάμε στις χώρες του τρίτου κόσμου· και όλα αυτά στο όνομα της «σωτηρίας» της χώρας, στο όνομα της παραμονής στην ΟΝΕ. Στο όνομα της ιδεοληπτικής προσκόλλησης στο ευρώ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει περίπτωση αυτό το νέο πρόγραμμα «διάσωσης» να διασώσει πραγματικά τη χώρα και το λαό της. Τους μόνους που θα διασώσει είναι τους χρεοκοπημένους τραπεζίτες. Η πεντάχρονη πείρα από την εφαρμογή του ίδιου προγράμματος, μας έχει πείσει ότι δεν υπάρχει καμία ελπίδα επιτυχίας. Η μεγάλη πλειοψηφία γνωρίζει ότι οι επιπτώσεις στη ζωή μας θα είναι δραματικές, με μόνους ωφελημένους τους δανειστές και τους ντόπιους ολιγάρχες…
Η διάψευση της ελπίδας που έφερε η εκλογική ανατροπή της 25ης Ιανουαρίου, αλλά και η μετατροπή του μεγαλειώδους ΟΧΙ του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου σε φοβικό ΝΑΙ, από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική του ομάδα, έχουν σπείρει μεγάλη απογοήτευση. Η μνημονιακή μετάλλαξη του κόμματος της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που ακολούθησε έχει ανατρέψει, τον ευνοϊκό για το λαό, συσχετισμό δυνάμεων, σε όφελος της ολιγαρχίας. Και επειδή «ο καμμένος στο χυλό, φυσάει και το γιαούρτι», τα πολιτικά αντανακλαστικά μας ατονούν.
Ο κόσμος μας ασφαλώς έχει μεγάλη ποικιλομορφία και πολυπλοκότητα. Τίποτα πλέον δεν είναι απλό και δεδομένο, καθώς οι νομοτέλειες του χθες, έχουν διαψευστεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Παρά τις επιφυλάξεις και τις αμφιβολίες που μπορεί να έχει ο καθένας μας, οι οποίες ασφαλώς είναι απόλυτα δικαιολογημένες μετά τις τελευταίες δραματικές πολιτικές εξελίξεις, δεν υπάρχουν περιθώρια υποχώρησης. Δεν υπάρχουν περιθώρια ιδιώτευσης.
Ας αντλήσουμε από τον πλούτο της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, ας θυμηθούμε τους νόμους του Σόλωνα – που θεσμοθέτησε τη «σεισάχθεια» - οι οποίοι θεωρούσαν άτιμους τους πολίτες που δεν έπαιρναν θέση, όταν η πόλη βρίσκονταν σε πολιτική αναταραχή (στασιάζε), ενώ επιπρόσθετα, τους στερούσε την ιδιότητα του αθηναίου πολίτη.
Ας θυμηθούμε τα πολιτικά διδάγματα μεγάλων ηγετών του παρελθόντος, που μας προειδοποιούσαν να διαχωρίζουμε τις αντιθέσεις σε μια κοινωνία, σε αντιθέσεις ανάμεσα στο λαό και σε αντιθέσεις ανάμεσα στο λαό και τους εχθρούς του.
Ας μην μας τυφλώνουν οι αντιθέσεις ανάμεσά μας ξεχνώντας την αντίθεση με τους εχθρούς μας, ας κάνουμε, όλοι ανεξαιρέτως, την μεγάλη προσπάθεια ώστε να οικοδομήσουμε ένα πλατύ μέτωπο ανατροπής. Ένα μέτωπο ανατροπής πάνω στη βάση του μεγαλειώδους ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, ενός ΟΧΙ που τρομοκράτησε τους απανταχού ανοιχτούς εχθρούς και ψεύτικους φίλους μας.
Ας μην κάνουμε το χατίρι της κ. Μέρκελ, ας μετατρέψουμε τις εκλογές της 20ης Σεπτέμβρη, σε μέρος της λαϊκής λύσης και πρόβλημα για τους δανειστές.
Οι προϋποθέσεις υπάρχουν, έχουμε την πολιτική βούληση;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!