Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΑΡΓΑΣ: Η απάντηση της Αμμουδιάς για τα επεισόδια του δημοτικού συμβουλίου


Τη Δευτέρα 3 Αυγούστου είχε οριστεί δημοτικό συμβούλιο με πρώτο θέμα τον αποδέκτη του βιολογικού καθαρισμού Καναλακίου. Πολλά έγιναν και ειπώθηκαν αλλά η δημοτική αρχή ερμηνεύει κάποια θέματα κατά το δοκούν θεωρώντας ότι μπορεί να παίζει και να παραμυθιάζει την κοινωνία ακόμα και σε ιδιαίτερα σοβαρά ζητήματα. Πρέπει λοιπόν να αποκατασταθεί η αλήθεια την οποία παραποιούν κατά κόρον.Η επιλογή της ημερομηνίας, στην καρδιά του Καλοκαιριού, αλλά και της ώρας δεν έγινε τυχαία. Ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου και η ομάδα του εσκεμμένα όρισαν τη συνεδρίαση έτσι ώστε οι κάτοικοι της Αμμουδιάς που αντιδρούν στο να γίνει ο Αχέροντας αποδέκτης λυμάτων να μην παρευρεθούν, καθώς απασχολούνται στον τομέα του τουρισμού, και να περάσουν το θέμα χωρίς δυσκολία. Ένα θέμα που μπορεί να ενταχθεί έως και το 2020, το χαρακτήρισαν επείγον, όπως και μια 10ετία πριν άλλωστε, ενώ δεν ασχολήθηκαν με το σοβαρό πρόβλημα ύδρευσης της Αμμουδιάς εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον ή τα...
σκουπίδια και κλείνουν τα αυτιά στην απόγνωση της κοινωνίας. Μόλις όμως είδαν ότι συγκεντρώθηκαν δεκάδες πολίτες από την Αμμουδιά αφήνοντας τις δουλειές τους, προσπάθησαν να θέσουν θέμα απαρτίας ενώ εθεάθη και ο πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου να κάνει νόημα σε σύμβουλο της παράταξής του να βγει από την αίθουσα.Αξίζει λοιπόν να επισημανθούν κάποιες παραποιήσεις της πραγματικότητας όπως εκφράστηκαν από τον δήμαρχο Φαναρίου και τους αυλικούς του.Αναφορικά με το πρόβλημα τον απορριμάτων τα οποία έχει αναλάβει ιδιώτης με “δελεαστικές“ εγγυήσεις αναφέρθηκε από τον κ. Τζούρο ότι κάνουν καλή δουλειά και δε χρειάζονται απολύμανση καθώς η Πάργα έχει 85 νέους κάδους προσπερνώντας έτσι το θέμα. Η αλήθεια είναι ότι στην Αμμουδιά δεν υπάρχει κανένας νέος κάδος ενώ οι υπάρχοντες τελούν υπό διάλυση και δεν έχουν απολυμανθεί ποτέ.
Αναφορικά με το πρόβλημα ύδρευσης το οποίο προσπάθησαν να παραβλέψουν και εσκεμμένα δεν άφησαν τους κατοίκους να μιλήσουν για να μην αναφερθεί το πραγματικό πρόβλημα το οποίο είναι διαφορετικό από αυτό που περιγράφουν :
1) Ανέφεραν ότι δεν έχουν ενημερωθεί για πρόβλημα ύδρευσης
2)Ανέφεραν ότι το δίκτυο είναι παλιό και οι ανάγκες έχουν αυξηθεί στην Αμμουδιά τα τελευταία χρόνια και δεν επαρκεί
Η αλήθεια είναι ότι:
1) Δεν ενημερώθηκαν 100 φορές αλλά καμιά 20αριά από τον πρόεδρο και άλλους φορείς
2)Το πρόβλημα φέτος επιδεινώθηκε ενώ με πληρότητα μικρότερη από 20% δεν υπάρχει νερό. Συνεπώς δεν τροφοδοτούν την Αμμουδιά με αρκετό νερό ενώ από την ίδια αντλία τροφοδοτείται και η Βαλανιδορράχη. Όχι μόνο δεν απάντησαν σε αυτό αλλά προσπάθησαν να δημιουργήσουν και έριδες μεταξύ των κατοίκων.Αναφορικά με τον αποδέκτη του βιολογικού ο οποίος προκάλεσε τις εντονότατες αντιδράσεις και την απόγνωση των κατοίκων, είναι γεγονός ότι εδώ και μια δεκαετία και την αλλαγή 3 δημοτικών αρχών επιμένουν με μανία τα λύματα του Καναλακίου να καταλήξουν στον Αχέροντα και στις γύρω προστατευόμενες περιοχές NATURA (έλος Βαλανιδορράχης και Αμμουδιάς). Αυτό όπως είναι σαφές αποτελεί μια πιο οικονομική λύση, αλλά μπροστά στο κέρδος τί σημασία έχουν οι περιβαλλοντικές αξίες; Η εγκατάσταση προτάθηκε να γίνει δίπλα στον οικισμό της Αμμουδιάς και συνεπώς τα λύματα θα μεταφέρονται ανεπεξέργαστα από το Καναλάκι στην Αμμουδιά με όποιο τίμημα. Το γραφείο που ανέλαβε τη μελέτη προτείνει μια μέθοδο επεξεργασίας κατά τη γνώμη μας άχρηστη και επικίνδυνη εφόσον έχει εφαρμοστεί μόνο σε ξενοδοχειακές μονάδες και μετά από τόσα χρόνια δεν έχει γίνει αποδεκτή. Συνεπώς ρίχνοντας τα λύματα στον Αχέροντα η μέθοδός τους δε θα μείνει στα συρτάρια και θα αποκτήσει τη “φήμη” που φιλοδοξούν. Ο ρόλος του φορέα διαχείρισης είναι διακοσμητικός απλά και μόνο για να τους δίνει το άλλοθι μέσα από “πόρτες” και “παραθυράκια” να εγκληματούν σε βάρος του περιβάλλοντος και των NATURA περιοχών.Οι Αμμουδιώτες ουδέποτε υπέδειξαν σημείο να καταλήγουν τα λύματα. Επιμένουν να πέσει σε βάθος θάλασσας με την επισήμανση να προστατευτούν οι παραλίες της περιοχής(Αμμουδιά, Κερέτζα, Αλωνάκι κλπ), χωρίς να υποδείξουν σημείο και οποιαδήποτε προσπάθεια να δημιουργηθούν έριδες με τους κατοίκους όμορων χωριών γίνεται σκόπιμα και εκ του πονηρού.Η στάση του δημάρχου Φαναρίου και της ομάδας του πυροδοτούσε καταστάσεις μέσα από απειλές “τα λύματα του Καναλακίου θα τα ρίξω όπου θέλω εγώ”,”νερό θέλετε;θα σας φτιάξω εγώ” και ειρωνείες “δεν θελετε του Καναλακίου, φάτε τα σκατά της Παραμυθιάς τώρα” ..αυτά είναι κάποια από τα λόγια που εκστόμισε ο κ.Νάστας αποχωρώντας από τη συνεδρίαση, ο οποίος πάνω στην ένταση φανέρωσε τις πραγματικές του προθέσεις.Μέσα από όλα αυτά, είναι σαφές ότι αν ο κ. Νάστας δε μπορεί να είναι δήμαρχος που νοιάζεται για όλα τα χωριά του δήμου του πρέπει να παραιτηθεί όπως και όσοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξής του συμμερίζονται αυτή τη στάση του. Επίσης είναι σαφές πως η Αμμουδιά δεν μπορεί να αποτελέσει κομμάτι του δήμου, ενός δήμου που όσο και να προσπαθεί ήταν είναι και θα είναι κτηνοτροφικός, δε θα γίνει ποτέ τουριστικός και δε μπορεί να υποστηρίξει περιοχές όπως η Πάργα ή η Αμμουδιά. Οι τουρίστες δεν είναι αγελάδες!
Υ.Γ:Γνωρίζουμε ότι πλέον ο δήμος Φαναρίου αναφέρεται ως δήμος Πάργας, αλλά όσο η Ελλάδα είναι Ευρώπη, άλλο τόσο και το Φανάρι είναι Πάργα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!