ΜΕΣΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ Epirus-Spiti 2681077399-6973225444

Real- Estate

Δευτέρα, 3 Αυγούστου 2015

ΙΟΝ: Η ιστορική ελληνική βιομηχανία σοκολατοποιίας που επιμένει ελληνικά εδώ και 85 χρόνια.



Από το 1930 έως σήμερα, το όνομα ΙΟΝ έχει καταφέρει να γίνει συνώνυμο της σοκολάτας στην Ελλάδα χάριν στην προσήλωση της εταιρείας στην ποιότητα, την καινοτομία και την ξεχωριστή γεύση των προϊόντων της.
Μια ομάδα μετόχων ξεκινάνε το 1930 ένα εργοστάσιο παραγωγής σοκολάτας στην οδό Πειραιώς, στο Νέο Φάληρο, όπου και μέχρι σήμερα βρίσκεται.Φιλοδοξία τους είναι να γίνουν σοκολατοποιοί. Το πρώτο καταστατικό της εταιρείας ΙΟΝ Α.Ε.δημοσιεύεται στο υπ’ αριθμό 267/23.9.1930 φύλλο της ‘Εφημερίδας της Κυβερνήσεως’.
Πριν 50 χρόνια στη Θεσσαλονίκη, η ΙΟΝ βρισκόταν εκεί…
10628236_10152652241699805_2227684531377597512_n
Στη συνέχεια της ΙΟΝ Α.Ε. δημιουργείται και η εταιρεία NASKO A.E. με σκοπό την παραγωγή ζαχαρωδών προϊόντων. Η επωνυμία αυτή χαρακτήρισε μετέπειτα γενιές προϊόντων καραμέλας ΙΟΝ που φθάνουν έως σήμερα με τις γνωστές γεμιστές καραμέλες ΝΑΣΚΟ φρούτων και ασορτί.
Το εργοστάσιο σοκολατοποιίας ΙΟΝ, εκεί που το ταξίδι της ελληνικής σοκολάτας ξεκινά.
ion-ergostasio
Τα θεμέλια του σημερινού μεγέθους της ΙΟΝ, ως μια από τις μεγαλύτερες Ελληνικές βιομηχανίες σοκολατοειδών και ζαχαρωδών προϊόντων, τοποθετούνται μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο πόλεμο.
Αρχικά δημιουργείται (1956) η εμπορική εταιρεία ‘Αδελφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’ η οποία αναλαμβάνει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων της ΙΟΝ καθώς και των προϊόντων της ΝΑΣΚΟ.
i04_on-mastic-1
Με έδρα στον Πειραιά (Λουδοβίκου 22) και το πρώτο της κατάστημα στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας (Αθηνάς 43γ) η νεοσύστατη αυτή εταιρεία θέτει τις βάσεις του σημερινού δικτύου πωλήσεων και διανομής της εταιρείας.
Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ παραμένει γνωστή τόσο για τη μοναδική της γεύση, όσο και για τις πρωτότυπες και διαχρονικές τεχνικές προώθησής της.
10511091_328860700605501_3215945863932432702_n

Λίγο αργότερα η ΙΟΝ αφομοιώνει την εταιρεία ΝΑΣΚΟ Α.Ε.και αποκτά πλέον την σημερινή της μορφή με παραγωγή ευρείας γκάμας ζαχαρωδών και σοκολατοειδών προϊόντων. Σταδιακά έρχεται και η επέκταση της εταιρείας σε νέους κλάδους ζαχαρωδών όπως γκοφρέτες, candy bars και σοκοπάστες.
ΤΗΝ 85ετή γλυκιά παρουσία της στην αγορά θα γιορτάσει το 2015 η ΙΟΝ, που βλέπει τα έσοδά της να φτάνουν πλέον τα 100 εκατ. ευρώ.
Η αμιγώς ελληνική εταιρεία σημειώνει σταθερή βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της εν μέσω κρίσης, λειτουργεί στο ακέραιο τις τρεις μονάδες παραγωγής που διαθέτει (Νέο Φάληρο, Μαρκόπουλο και Αρτα), όχι μόνο διατηρεί αλλά αυξάνει τις θέσεις εργασίας σε 900 άτομα και δικαιούται να είναι ένας από τους παίκτες της «επόμενης ημέρας».
10801710_10152849329214805_8043423729330095996_n
«Η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή». Με αυτή τη γλυκιά υπενθύμιση κλείνει το διαχρονικό 37 δευτερολέπτων διαφημιστικό ταινιάκι της ΙΟΝ, που αναφέρεται σε «Γεύση φτιαγμένη από όνειρο. Μοναδική όσο εσύ».
Η σοκοφρέτα ΙΟΝ, το γλυκό σνακ που συνοδεύει ολόκληρες γενιές σε ένα ταξίδι μοναδικής γεύσης.
sokofreta-ion
Οι διαφημιστικές αναφορές της σοκολατοβιομηχανίας στοχεύουν στο θυμικό τόσο του πιτσιρικά όσο και του γονιού του, με σκοπό να τονίσουν την υπόσχεση «ΙΟΝ για πάντα», που αποτελεί διαχρονικό σύνθημα της εταιρείας.
Η ΙΟΝ ποντάρει πολλά στο να θυμίζει πως παραμένει αμιγώς ελληνική και ότι έπειτα από σχεδόν ογδόντα πέντε χρόνια επιχειρηματικής παρουσίας επιμένει σε μια ιδιαίτερα χαμηλών τόνων προσέγγιση.
Η Nucrema αλειμμένη σε μια φέτα ψωμί αποτελεί ανέκαθεν το πιο απολαυστικό πρωινό ή απογευματινό σνακ.
ION-ga-3
Σε αντιδιαστολή με την άλλη ιστορική σοκολατοβιομηχανία, Παυλίδης, η ομάδα επιχειρηματιών της Ιον επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά τις δελεαστικές προτάσεις εξαγοράς, συνεχίζει έναν μοναχικό θα έλεγες δρόμο, αρκετά ρομαντικό πια σε καιρούς όπως οι τωρινοί. ΙΟΝ, ΓΙΩΤΗΣ και ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ μπορεί να θεωρηθούν ως η «εθνική 3άδα του κλάδου διατροφής», ενός τομέα που τελευταία ενισχύεται από νεότερα ονόματα, πολλούς τοπικούς παραγωγούς, ενθαρρυντικές ενδείξεις αναζωογόννησης του πρωτογενούς τομέα.
10636332_10152855374644805_947102800310635001_n
Σταθμοί στην εξέλιξή της ΙΟΝ αποτελούν οι σημαντικές επενδύσεις στην Άρτα, με την δημιουργία γραμμής παραγωγής γκοφρέτας.
Επίσης η απόκτηση της εταιρείας ΙΝΤΕΡΙΑ Α.Ε. που παράγει το προϊόν με το εμπορικό σήμα Nucrema έδωσε στην ΙΟΝ την δυνατότητα εισόδου στην αγορά σοκοπάστας. Αργότερα, η απόκτηση της σοκαλατοποιίας Mabel (1999), η οποία εξειδικεύεται σε εποχιακά/ εορταστικά προϊόντα (Πασχαλινά & Χριστουγεννιάτικα), σε σοκολατίνια και άλλα σοκολατοειδή, προσφέρει ένα ακόμα βήμα εξάπλωσης και ανάπτυξης της εταιρείας στον κλάδο της.
Οι δημοφιλείς σοκοφρέτες «Σαφάρι» θυμίζουν στιγμές απο τα παιδικά χρόνια πολλών Ελλήνων.
SAFARI-1
Η ΙΟΝ, ιδιαίτερα τα τελευταία 60 χρόνια, στα οποία διατηρεί ηγετική θέση στον κλάδο της σοκολάτας, κατέχει πολλές πρωτιές στο χώρο ως προς τα προϊόντα που διαθέτει στην αγορά αλλά και ως προς την επικοινωνία της, την οργάνωση της και την κοινωνική προσφορά της.
11392943_10153379470134805_3116326423315561208_n
Πρώτη λανσάρισε στην ελληνική αγορά τη σοκολάτα γάλακτος με αμύγδαλα που μέχρι σήμερα είναι το πλέον αγαπητό είδος. Η ΙΟΝ Αμυγδάλου παραμένει ο ηγέτης της αγοράς για περισσότερο από πέντε δεκαετίες.
Μια ΙΟΝ αμυγδάλου έχει «τρυπήσει» τον τοίχο του Εργοστασίου– Μουσείου Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη
IMG_20140724_113817_0
Το Εργοστασίο – Μουσείο Σοκολάτας στη Θεσσαλονίκη
P1070009
Ergostasio-Sokolatas-anoixe_37
Η σειρά σοκολατών Break αποτελεί μια ακόμα καινοτομία στην ελληνική αγορά ως η πρώτη τετράγωνη σοκολάτα ελληνικής παραγωγής σε συσκευασία με εύκολο άνοιγμα καθώς και μια πλούσια γκάμα νέων γεύσεων.
break-packs
Πολλά άλλα προϊόντα ΙΟΝ παρουσιάζουν ενδιαφέρον είτε λόγω της σύνθεσης τους, είτε λόγω της συσκευασίας τους ή ακόμα και λόγω της μορφής επικοινωνίας, προώθησης και τοποθέτησης τους στην αγορά. Ποιος δεν θυμάται την γνωστή καραμέλα ΙΟΝ Υγείας, από τις πρώτες καραμέλες λαιμού στην Ελλάδα, ή τις παιδικές γκοφρέτες Σαφάρι με συλλογή καρτών με εικόνες αγρίων ζώων και πολλούς ακόμη διαγωνισμούς καταναλωτών .
1932314_10153294980119805_5126527498478408605_n
Αλλά οι καινοτομίες δεν περιορίζονται μόνο στα προϊόντα ή την προώθησή τους. Στις δεκαετίες του 60 και 70 η ΙΟΝ ήταν από τις πρώτες εταιρείες στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν ενεργά την διαφήμιση, πρώτα την έντυπη και αργότερα, με την εξάπλωση της τηλεόρασης, τα διαφημιστικά σποτ.
1506870_10153305441539805_2305336485253024722_n
Αλλά και ως προς την οργάνωση των πωλήσεων της, την διανομή και την εξυπηρέτηση των πελατών της η εμπορική εταιρεία ‘Αφοί Ι. Κωτσιόπουλοι’ έφερε καινοτομίες πρωτόγνωρες για την ελληνική πραγματικότητα.
11694752_10153489170099805_2152723558425636844_n
Με δικά της κέντρα διανομής σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, δικό της δίκτυο πωλητών και αντιπροσώπων, καλύπτει και εξυπηρετεί το σύνολο της ελληνικής αγοράς. Επίσης, και η εξαγωγική της δραστηριότητα αναπτύσσεται σταθερά με στόχο κυρίως τις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, του Αραβικού Κόσμου της Δυτικής Αμερικής και της Άπω Ανατολής (Ιαπωνία).
11060930_10153320723969805_7909450783820951355_n
Η ΙΟΝ σήμερα διαθέτει τρεις σύγχρονες μονάδες παραγωγής (Ν. Φάληρο, Άρτα και Μαρκόπουλο Αττικής), με υψηλή παραγωγική δυνατότητα, εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου και εξέλιξης νέων προϊόντων.
Με σύνολο εργαζομένων που ξεπερνάει τους 970 και κύκλο εργασιών κοντά στα 105 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, κατατάσσεται μεταξύ των 60 μεγαλυτέρων βιομηχανιών στην Ελλάδα και είναι εξ ολοκλήρου ελληνικών συμφερόντων.
Μερικές διαφημίσεις από το παρελθόν:
11424462_10153365885964805_7181464138368276415_n
Η ΙΟΝ φροντίζει ιδιαίτερα για την επιμόρφωση των εργαζομένων της με διάφορα σεμινάρια, αλλά και για την ψυχαγωγία τους, με την διοργάνωση εκδρομών και άλλων εκδηλώσεων, ενώ ιδιαίτερη μέριμνα λαμβάνεται για την υγεία τους με τη λειτουργία ιατρείου και κοινωνικής υπηρεσίας.
10525911_10152840580924805_2759946783088432385_n
10714103_10152776004574805_6612766840770862834_o
971126_10151723551894805_1678901752_n
74734_10151745719924805_736824757_n
1233555_10151883320739805_272268021_n
1013597_10151754617469805_1713462306_n
1091147_10151763245879805_1676056772_o
1275043_10151895974334805_1604601344_o
Πιο γάλακτος γίνεται;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!