Real- Estate

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2015

Μέρος της λύσης ή μέρος της κρίσης;

Δοξάστε τον! Τον αρχιψεύταρο.........Η Χώρα πορεύεται προς την τρίτη εκλογική αναμέτρηση μέσα στην ίδια χρονιά. Χωρίς να αποκλείεται και μία τέταρτη.
Πέρσι, ο
Αλέξης Τσίπρας οδηγούσε την ομάδα του προς τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να απαγγείλει ένα πρόγραμμα «μαμούθ» παροχών. Το σχέδιο εξαπάτησης του ελληνικού λαού, μόλις τότε, το Σεπτέμβριο του 2014, είχε καταστρωθεί με εντυπωσιακή μεθοδικότητα. Οι συντάκτες του διαβόητου «Προγράμματος Θεσσαλονίκης» είναι οι ίδιοι που συνέταξαν το τρίτο Μνημόνιο! Ποιοι είχαν, από τότε, διατυπώσει ανησυχίες ή και ενστάσεις για το ανέφικτο χρηματοδότησής του; Αρκετοί από τους σημερινούς αντάρτες και οι του Κινήματος!
Τι είναι επιτέλους το τρίτο Μνημόνιο; Το πιο οδυνηρό! Το πιο σκληρό! Το πιο υφεσιακό! Το απολύτως αχρείαστο! Θα πληρώσουμε με τρία χαμένα χρόνια για τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα μίας παρέας που κρύφτηκε πίσω από την δήθεν «αριστερή» φρασεολογία. 
Με την υπογραφή του τρίτου Μνημονίου, ο Αλέξης Τσίπρας και η παρέα του, αρχικά ισχυρίστηκαν ότι εκβιάστηκαν! Ακολούθησε η έντεχνη ωραιοποίηση των μέτρων! Και με υπόγειες διαδρομές κατασκεύασαν μία πανούργα διαδικασία. Χαλάρωσαν τα προαπαιτούμενα για τις διάφορες δανειακές δόσεις και υποδόσεις. Δεν ματαιώθηκαν. Δεν ανεστάλησαν. Οι προθεσμίες επιμηκύνθηκαν στα μουγκά. Και τα πιο σκληρά μέτρα μετακυλίθηκαν σε χρονικό ορίζοντα κάπως μακριά από την κρίσιμη χρονική μάζα των προσεχών εκλογών. Η φορολογία των αγροτών! Η αφαίμαξη των συντάξεων! Η καταβολή του δεδομένου ΕΝΦΙΑ! Μαζί, φυσικά, με αόριστες υποσχέσεις για την ελάφρυνσή του σε μεγάλες κατηγορίες του πληθυσμού μας. 
Τυχαίο; Ανερμήνευτο; Πεντακάθαρα, όχι! Τεκμηριωμένα, όχι! Δεν είναι δύσκολο να διακρίνουμε δύο παράλληλα γεγονότα και συμπεριφορές. Το πρώτο: Μ’ ένα μέρος του ποικιλώνυμου κατεστημένου της χώρας ανταλλάσσονται χάδια στο μαλακό υπογάστριο. Παρά τις παραπλανητικές και προσχηματικές κατάρες κατά της «διαφθοράς» και της «διαπλοκής». Και το δεύτερο και πιο σημαντικό; Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έδειξε αιφνιδιασμένη από την αναγγελία των προσεχών εκλογών. Ούτε αντέδρασε με την οργή που είχε επιδείξει με την αναγγελία του άτυχου δημοψηφίσματος. Ίσα-ίσα! Επαίνεσε την απόφαση για πρόωρες εκλογές. Και εξέφρασε την ιστορικά ύπουλη ενοχή της για την διεύρυνση της υποστήριξης του τρίτου Μνημονίου από το αποτέλεσμα των εκλογών. 
Ο υπηρεσιακός πια πρωθυπουργός της Χώρας με το διάγγελμά του επιδιώκει να τον εμπιστευτεί μία ενισχυμένη πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
Είναι, όμως, αυτό δυνατό; Όταν η έλλειψη σεβασμού προς τους θεσμούς είναι ολοφάνερη; Όταν αντικαταστάθηκε, αιφνιδιαστικά, η ηγεσία του στρατεύματος τις ώρες που ήταν δεδομένη η υλοποίηση της συλλογικής τους απόφασης για πρόωρες εκλογές. Έχουν, ήδη, διεξάγει ένα δημοψήφισμα με όρους και συνθήκες, όμοιους και παρόμοιες, με εκείνο που οδήγησε στη Μικρασιατική καταστροφή. Και στις ιστορικά σκοτεινές ώρες διθυραμβικής εξαγγελίας του δημοψηφίσματος επέλεξαν την πλήρωση της ηγεσίας του Αρείου Πάγου. Με πρόσωπο, που εκείνοι οι ίδιοι θεώρησαν πιο φιλικό προς αυτούς τους ίδιους. Και, ενώ είχαν χάσει ολοφάνερα τη δεδηλωμένη κατά την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, ενέπαιξαν τις λοιπές πολιτικές δυνάμεις με επικίνδυνους ακροβατισμούς πάνω στους θεσμούς. Ακόμα και με το κλείσιμο της Βουλής! Ακόμα και με τον προσδιορισμό της ημέρας των εκλογών! Ενώ τέτοια αρμοδιότητα δεν είχαν. 
Πώς να τους εμπιστευθεί, λοιπόν, ο απλός πολίτης; Παρακολουθούμε όλοι μας την εντεινόμενη απαξίωση των συντρόφων τους που διαφώνησαν με αυτούς. Ιδίως εκείνων, που τους κράτησαν στον αφρό, τα πέτρινα χρόνια της μονοψήφιας παρουσίας τους. Το αμάρτημά τους; Τους είχαν πιστέψει.
Η Άγκελα Μέρκελ λίγα λεπτά μετά την προαναγγελία των εκλογών από τον Τσίπρα διερωτήθηκε δημόσια: Η απόφαση του Τσίπρα για πρόωρες εκλογές είναι μέρος της λύσης; Ή μέρος της κρίσης; Δεν άφησε κανένα χρονικό περιθώριο για να στοχαστούμε, οι υπόλοιποι, πάνω στο δίλλημα αυτό. Η ίδια αποφάνθηκε: Μέρος της λύσης! 
Πέρα από τη τεκμηριωμένη ανησυχία μας για το βαθύτερο περιεχόμενο της δικής της απόφανσης, η δική μας κρίση είναι διαφορετική.  Η απόφαση του Τσίπρα είναι μέρος της κρίσης. Και ως προς το εάν είναι μέρος της λύσης, αυτό εξαρτάται από το λαό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!