Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΥΝΤΟΜΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: «Το ΠΑΣΟΚ διεκδικεί έδρα στο Νομό Πρέβεζας»



nikos-stela
Μόνο ως σύντομο ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί το σενάριο που διακινεί η υποψήφια του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου σε δημόσιες συζητήσεις αλλά και μέσω δημοσιευμάτων, ότι το ΠΑΣΟΚ στο Νομό Πρέβεζας ανακάμπτει και μπορεί να ξαναπάρει την έδρα.
Φυσικά στις εκλογές όλα επιτρέπονται αρκεί να αποφύγει κανείς τον κίνδυνο να γίνει γραφικός.
Άλλωστε το κλίμα του ΠΑΣΟΚ μετά το παρασκήνιο που προηγήθηκε της κατάθεσης του ψηφοδελτίου στο Νομό μας, διαφαίνεται στα  άδεια γραφεία του εκλογικού κέντρου και θα φανεί αν υπάρχει δυναμική στην αποψινή συγκέντρωση που θα γίνει στην Όαση.
Και για να δώσουμε μια εικόνα, υπενθυμίζουμε ότι στις προηγούμενες εκλογές η μοναδική σήμερα υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Στέλλα Βαρτελάτου είχε πάρει 599 σταυρούς, ο υποψήφιος που τώρα  «κόπηκε» από το ψηφοδέλτιο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είχε πάρει 548 σταυρούς και ο καθηγητής Γεώργιος Δράκος που τώρα δεν είναι υποψήφιος, είχε πάρει 477 σταυρούς.
Το ΠΑΣΟΚ συνολικά στο Νομό Πρέβεζας είχε πάρει ποσοστό 5,46 με 2.154 συνολικά ψήφους. Δηλαδή 530 άτομα έριξαν στην κάλπη ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ χωρίς να σταυρώσουν κανέναν υποψήφιο.
Σημειώνουμε ότι τότε κατέβηκε στις εκλογές και το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου που πήρε συνολικά 1.200 ψήφους. Σήμερα οι περισσότεροι από αυτούς δηλώνουν πως θα ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ αφού το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε διεύρυνση και τους απέκλεισε αλλά κάποιοι θα επιστρέψουν στο ΠΑΣΟΚ.
Παρ΄όλα αυτά, τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ στο Νομό μας παραμένουν χαμηλά και η γενικότερη εμφάνισή του με αυτούς που φαίνεται να το εκπροσωπούν, μόνο θυμηδία προκαλεί.
Το κύρος και η συμπάθεια που υπάρχει στο πρόσωπο της Φώφης Γεννηματά αλλά και το τάξιμο ότι το ΠΑΣΟΚ θα συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση και θα μοιράζει θέσεις εξουσίας και ρουσφέτια δεν συγκινεί πλέον κανέναν, αφού όσοι μπορούν να παραμυθιάζονται από τέτοια, απευθύνονται απευθείας στα μεγάλα κόμματα  όπως πλέον είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.
Οι ρομαντικοί και ανιδιοτελείς οπαδοί του ΠΑΣΟΚ κρατούν αποστάσεις από τα περιστασιακά σούργελα της πολιτικής και περιμένουν μετά τις εκλογές την εξυγίανση του χώρου της κεντροαριστεράς και την ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης.
Η γενικότερη εικόνα που δόθηκε με την προχειρότητα της κατάθεσης των ψηφοδελτίων αλλά και το παρασκήνιο που προηγήθηκε, απέδειξαν ότι μέσα στο μικρό πλέον ΠΑΣΟΚ λειτουργεί μια «πέμπτη φάλαγγα» που σαμποτάρει τη νέα αρχηγό Φώφη Γεννηματά και θέλει η ομάδα αυτή να παίξει παιχνίδια διαδοχής. Άλλωστε είναι οι ίδιοι που λυσσαλέα πολέμησαν την εκλογή της στην προεδρία του κόμματος. Στο Νομό μας δε, δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος που να συγκαταλέγεται στους υποστηρικτές της Φώφης Γεννηματά.
Κατά συνέπεια, το παραμύθι περί διεκδίκησης έδρας στο Νομό Πρέβεζας, μόνο σαν σύντομο ανέκδοτο μπορεί να ακούγεται.
STELA
prevezaposto

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!