Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Στην τελική ευθεία για την κάλπη… Ποιοι διεκδικούν τις δώδεκα βουλευτικές έδρες της Ηπείρου

EKLOGES A15
H προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων έληξε ωστόσο ελάχιστες υπήρξαν οι περιπτώσεις όπου τα κόμματα ανακοίνωσαν επίσημα τους υποψηφίους. Και μπορεί σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου να μην υπάρχουν στην Ήπειρο, μεγάλες αλλαγές, ωστόσο το ενδιαφέρον είναι αμείωτο, λόγω των κενών που υπήρξαν μέχρι και την τελευταία στιγμή, αλλά και λόγω των επιλογών που κάνουν τα μικρότερα κόμματα όπως και η πρωτοεμφανιζόμενη Λαική Ενότητα.
Οι επίσημες ανακοινώσεις των ψηφοδελτίων αναμένονται μέσα στις επόμενες ώρες. Το τοπίο ωστόσο σε μεγάλο βαθμό είναι διαμορφωμένο.
Έτσι στο Νομό Ιωαννίνων, την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ κρατά ο Χρήστος Μαντάς κι ακολουθούν ο Γιάννης Στέφος, η Μερόπη Τζούφη και ο Γιάννης Καραγιάννης.
Στη Νέα Δημοκρατία επικεφαλής του ψηφοδελτίου είναι ο Κώστας Τασούλας και ακολουθεί στην δεύτερη θέση ο Σταύρος Καλογιάννης και στην τρίτη ο Γιάννης Καραμπίνας. Στο ψηφοδέλτιο μετέχουν η Νατάσα Τύρου- Ούζα και ο Χάρης Λαζάνης ενώ τα δύο νέα πρόσωπα είναι η δικηγόρος Μαρία Τσολάκη και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιώργος Νταλαμάγκας.
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής έχει τεθεί ο Μιχάλης Κασσής. Μετέχουν ακόμη οι Άρης Τσουκάλη, Τάσος Γκάρτζιος, Ευάγγελος Ζήνδρος, και Σωτήρης Ζαρπαλάς, ο Βασίλης Μασαλάς από την ΔΗΜΑΡ και η Βανέσα Γαρδίκου από το ΚΙΔΗΣΟ.
Το Ποτάμι, δεν ανακοίνωσε επίσημα τα ψηφοδέλτιά του, ωστόσο το πιθανότερο είναι ότι στο Νομό Ιωαννίνων θα υπάρχει ένα νέο πρόσωπο, ενώ είναι άγνωστο ποιος τίθεται επικεφαλής.
Στην Άρτα, στις εκλογές του Ιανουαρίου ήταν υποψήφιος ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.Αυτή τη φορά όμως επέλεξε την Λάρισα και το Ηράκλειο Κρήτης. Έτσι επικεφαλής του ψηφοδελτίου τίθεται  η Όλγα Γεροβασίλη και ακολουθεί ο Βασίλης Τσίρκας, και οι δύο βουλευτές του κόμματος στο Νομό.
Στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας επικεφαλής τίθεται ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος και στο ΠΑΣΟΚ ο Χρήστος Γκόγκας.
Στο Νομό Πρέβεζας ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε επίσημα το ψηφοδέλτιό του μέσω της τοπικής Νομαρχιακής Επιτροπής. Επικεφαλής τίθεται ο βουλευτής Κώστας Μπάρκας και μετέχουν οι Βελέντζας Σπύρος, Τζάκος Βαγγέλης, Καστάνη Δήμητρα.
Στη Νέα Δημοκρατία επικεφαλής είναι ο βουλευτής Στέργιος Γιαννάκης ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να μετέχει ένα νέο πρόσωπο.
Στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ επικεφαλής τίθεται η Στέλλα Βαρτελάτου.
Στο Νομό Θεσπρωτίας, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ τίθεται ο Μάριος Κάτσης και το συμπληρώνουν οι Παπαρούνας Παύλος, Τσακίρη Αστυρόπη και Γιώγου Λαμπρινή.
Στη Νέα Δημοκρατία, επικεφαλής ο σημερινός βουλευτής Βασίλης Γιόγιακα και μετέχουν οι Μπέζας Αντώνης, Κάτσιος Νίκος και Σκούρα Ευτυχία.
Στο Ποτάμι, επικεφαλής τίθεται η Ναταλία Τσίτου, στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ μετέχουν οι Γεωργίου Γιάννης, Γώγου Παρασκευή, Μαστορίδης Γιώργος και Ερρίκος Μητσιώνης.
Στη Λαική Ενότητα, επικεφαλής είναι ο Σταύρος Βασιλειάδης.
Το ΚΚΕ, είναι το μοναδικό κόμμα που έχει ανακοινώσει επίσημα τους υποψηφίους που μετέχουν στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου.
Στο Νομό Ιωαννίνων υποψήφιοι είναι οι: Νίκος Έξαρχος, Όλυ Τσουμάνη, Γιώργος Πρέντζας, Δημήτρης Τασιούλας, Δημήτρης Σδούκος, Λουκία Κίτσου, Χριστίνα Τουλκιαρίδου.
Οι υποψήφιοι που αναφέρθηκαν και όσοι προστεθούν με την επίσημη ανακοίνωση θα διεκδικήσουν τις δώδεκα βουλευτικές έδρες στους τέσσερις νομούς της Ηπείρου, με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στον πενταεδρικό Νομό Ιωαννίνων και τον τριεδρικό της Άρτας.
Στις εκλογικές ενότητας Πρέβεζας και Θεσπρωτίας –διεδρικές και οι δύο- τα δύο πρώτα κόμματα είναι αυτά που θα αναδείξουν από έναν βουλευτή.
Σε Γιάννινα κατά κύριο λόγο και στην Άρτα, η κατάσταση είναι πιο περίπλοκη καθώς στη διεκδίκηση μπορεί να μπει και το τρίτο σε δύναμη κόμμα, ενώ θεωρείται σχεδόν απίθανο να επαναληφθεί το σενάριο του Ιανουαρίου όπου το πρώτο κόμμα κέρδισε τέσσερις έδρες στο Νομό Ιωαννίνων.
Στην τελική ευθεία προς την κάλπη λοιπόν, χωρίς σταυρό προτίμησης, αλλά με όλα τα προγνωστικά να κάνουν λόγο για εκλογές θρίλερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!