Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η ζωή μετά το Μνημόνιο 3: συγκυρία, Αριστερά, κίνημα Πρωτοβουλία για μια Δικτύωση της Ριζοσπαστικής ΑριστεράςΠΡΕΒΕΖΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

            ΣΥΓΚΥΡΙΑ – ΑΡΙΣΤΕΡΑ – ΚΙΝΗΜΑ
Στο πλαίσιο της συζήτησης που έχει ανοίξει στην αριστερά, για τα πώς και τα γιατί της ήττας και της διερεύνησης των στρατηγικών απαντήσεων στο τί κάνουμε, αλλά και της ανάγκης για την Πανελλαδική Δικτύωση αριστερών και αγωνιστών με ενωτικό συναγωνιστικό πνεύμα, προς άλλα εγχειρήματα, ανάλογου προβληματισμού, διοργανώνεται στην Πρέβεζα
ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
στις το απόγευμα στο
ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ (στο ΦΟΡΟ)
ΟΜΙΛΗΤΗΣ:  ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΣΚΟΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ
ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: ΗΛΙΑΣ ΧΑΪΔΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ
ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ


 Σάββατο 5 Δεκεμβρίου, στις 7μμ, στο Εμπορικό Επιμελητήριο (Φόρος).
Εισηγητής: Χρήστος Λάσκος. Οικονομολόγος, Παρέμβαση: Ηλίας Χάιδας, Πολιτικός Επιστήμονας. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τον Γενάρη του 2015 πυροδότησε ένα πρωτοφανές κύμα ελπίδας, ανοίγοντας έναν νέο κύκλο για το αριστερό και λαϊκό κίνημα της Ελλάδας και της Ευρώπης – έναν κύκλο που κορυφώθηκε με το Όχι του δημοψηφίσματος. Η ψήφιση του τρίτου Μνημονίου, η αποδοχή του ως βάσης και ορίου της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, η κατάργηση ουσιαστικά του κόμματος, η διάσπαση και η αποχώρηση χιλιάδων μελών και η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη, εν τέλει, του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν το βίαιο τέλος αυτού του κύκλου. Το κλείσιμο αυτό του σχεδίου της «αριστερής κυβέρνησης» δεν το αναιρεί η σαφής νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές της 20/9.
Η βαριά ήττα που συνιστά για το αριστερό και λαϊκό κίνημα η υπογραφή του τρίτου Μνημονίου και η ιδεολογικοπολιτική μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ δημιουργούν ένα πολύ ρευστό περιβάλλον, όπου συνυπάρχουν η κριτική, η αναζήτηση, η απογοήτευση, η αποστράτευση, η αγωνιστικότητα και η αγωνία.
Η συζήτηση για το «μετά» έχει ήδη ανοίξει. Θεωρούμε εξαιρετικά σημαντικό η αντίσταση στα μνημονιακά μέτρα να συνδυαστεί με την κριτική και της αποτίμηση της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα (όπου βρισκόταν ο καθένας και η καθεμία), τον απολογισμό του σχεδίου «της κυβέρνησης της Αριστεράς» στο πλαίσιο της δεδομένης Ε.Ε., σε μια κατεύθυνση κριτική, ενωτική, ριζοσπαστική και αγωνιστική.
Στο πλαίσιο αυτό, μέλη που αποχωρήσαμε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αγωνιστές και αγωνίστριες που συμμετείχαν σε κοινωνικοπολιτικά κινήματα θέλουμε να συμβάλουμε στη χάραξη μιας νέας ριζοσπαστικής στρατηγικής, ξεκινώντας από τη συγκρότηση ενός δικτύου επικοινωνίας και συντονισμού.

Πρωτοβουλία για μια δικτύωση της ριζοσπαστικής Αριστεράς.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!