Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)», του Ιστορικού και υπ. διδάκτορα, κ. Δημητρίου Κολιού, παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής,

ekdilosi1

Η δημογραφική εξέλιξη της Φιλιππιάδας (1913-2001)», του Ιστορικού και υπ. διδάκτορα, κ. Δημητρίου Κολιού, παρουσιάζεται από τον Σύλλογο Φιλιππιαδιωτών Αττικής, υπό την αιγίδα της ΠΣΕ, το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 17.30′, στο Πνευματικό Κέντρο Ηπειρωτών, Κλεισθένους 15, 7ος όροφος, πλατεία Κοτζιά!
Η Φιλιππιάδα –η επονομαζόμενη πόλη των πελαργών– αποτελούσε και αποτελεί μια πόλη με στρατηγική γεωγραφική θέση. Είναι αλήθεια ότι μέχρι στιγμής οι δημοσιεύσεις για τη Φιλιππιάδα είναι ελάχιστες και οι όποιες επιστημονικά αξιόλογες μελέτες αφορούν συνήθως ειδικευμένα θέματα χωρίς να προσφέρουν στον αναγνώστη μια σφαιρική εικόνα για το πλούσιο ιστορικό παρελθόν της Φιλιππιάδας και των κατοίκων της. Το παρόν βιβλίο προσπαθεί να εντάξει τη Φιλιππιάδα ως οικιστική μονάδα μέσα στον χρόνο με κεντρικό θεματικό άξονα την κατοίκισή της. Το συγκεκριμένο βιβλίο με την διευρυμένη θεματογραφία του και την επιστημονική προσέγγισή της αποτελεί μεθοδολογικά παράδειγμα έρευνας μιας τοπικής κοινωνίας. Συνεπώς, είναι χρήσιμο όχι μόνον για όσους ενδιαφέρονται ειδικά για την ιστορία της Φιλιππιάδας, αλλά γενικότερα για όσους ασχολούνται με την τοπική ιστορία, τον πολιτισμό των επιμέρους περιοχών. Άλλωστε, η μελέτη της ιστορίας επιβάλλεται να στρέφει την προσοχή της στην ανάδειξη της τοπικής κληρονομιάς, κάτι που τα τελευταία χρόνια γίνεται πράξη σε αρκετές περιοχές της χώρας μας, με την έκδοση τοπικών περιοδικών ή αυτοτελών εκδόσεων, όσο φυσικά οι οικονομικές συνθήκες επιτρέπουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!