Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

CAFE PLATIA 22 χρόνια παραδίδει μαθήματα μαγειρικής η κυρ. Γεωργία!

           Με συνέπεια  22 χρόνων  και ντόπια       αυθεντική κουζίνα μεσογειακής διατροφής              συνεχίζουμε να τιμάμε τους πελάτες μας 

         Η ΚΥΡ. ΓΕΩΡΓΙΑ  ΔΙΔΑΣΚΕΙ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ 
                    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

Είναι ζόρικη η μαγειρική. Πρέπει να έχεις λίγο το μικρόβιο, λίγο την αρρώστια, λίγο την αγάπη γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Μπορείς εύκολα να καταλήξεις σε σουβλατζίδικο.

Αυτός που θα κρίνει είναι ο πελάτης και η διαχρονικότητα, το πόσο αντέχεις στο χρόνο. Γιατί μπορεί σε ένα μαγαζί να πεις ότι πήγα πολύ καλά, άφησα καλές εντυπώσεις και πήγα σε ένα άλλο το οποίο δεν μου ταίριαζε και αυτό που έβγαζα φάνηκε στον κόσμο που δεν ήταν ευχαριστημένος.
Η μαγειρική έχει πολλά επίπεδα, είναι ανάλογα μέχρι που αντέχει ο καθένας. Η ένταση, η κούραση και η πίεση χρόνου είναι μεγάλη. Χρειάζεται προσοχή στην ποιότητα και πρέπει να γίνεται σωστή διαχείριση των υλικών. Η εμπειρία, η ψυχραιμία και η ευστροφία που έχει ο καθένας για να μπορέσει να ανταπεξέλθει, όλα αυτά παίζουν ρόλο και ανάλογα μπαίνεις σε κατηγορίες. Υπάρχουν οι καλοί μάγειρες, οι μέτριοι, οι πολύ καλοί, πολλών ειδών μάγειρες, πολλών ειδών σεφ.
Υπάρχουν SEF που δεν προσαρμόζονται  ανάλογα με το χώρο, γιατί σε κάθε περιοχή το μενού είναι διαφορετικό. Το τι θα παρουσιάσεις εξαρτάται από το τι σηκώνει κάθε περιοχή και τι σειρά έχει ο ιδιοκτήτης,  και από το τι θέλεις. Αν για παράδειγμα το μενού έχει βάση την Ηπειρώτικη κουζίνα , πρέπει να προσεγγίσεις τις παραδοσιακές Ηπειρώτικες πίττες, τόσο ώστε να μπορέσεις να το προσαρμόσεις στα γούστα των ντόπιων. Δεν μπορείς να παίξεις πάντα ακριβώς, με το τι ξέρεις να κάνεις λόγω του ότι άλλη φιλοσοφία έχουν οι νησιώτες άλλη οι Μακεδόνες άλλη οι Ηπειρώτες ( ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΙΩΤΕΣ)Αποτέλεσμα εικόνας για παραδοσιακοι μεζεδεσ
ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ  ΜΑΓΕΙΡΟΙ,ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ SEF, (Ο ΤΙΤΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΝΟΗΜΑ  ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΔΙΑΤΑΓΕΣ) ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΤΡΩΝΕ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ
Για κάποιους είναι μόδα της εποχής, άλλωστε δεν είναι τυχαίες τόσες τηλεοπτικές εκπομπές περί μαγειρικής. Για τους επαγγελματίες όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά.
Εδώ στο cafe Platia έχουμε σχολή για SEF με καθηγήτρια την κυρ. Γεωργία! 
Και ποιος  δεν έχει δοκιμάσει τα κεφτεδάκια της κα Γεωργίας που ζωγραφίζει με τα  χεράκια της εδώ και 22 χρόνια στο  cafe Platia  της Φιλιππιάδας 
Ο υιός της Μιχάλης συνεχίζει την καταπληκτική παράδοση της οικογένειας και έχει καταστεί το Ρunto di riferimento της περιοχής
Σταθερά χωρίς να αλλάζουμε την πετυχημένη συνταγή για τα κεφτεδάκια και όχι μόνο , έχει δημιουργήσει brand name που εκατοντάδες πελάτες τους έχουν απολαύσει καταμεσής της πλατείας!
Τα υλικά είναι πάντοτε αγνά και προσεγμένα και όλα γίνονται με σπιτικές συνταγές και με βάση το αγνό ελαιόλαδο της περιοχής μας και την φιλοσοφία της Μεσογειακής διατροφής!

               Ποια είναι τα οφέλη της Μεσογειακής διατροφής;

Η Μεσογειακή διατροφή έχει συνδεθεί από καιρό με τον χαμηλό κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Οι μελέτες δείχνουν ότι μια μεσογειακού τύπου διατροφή είναι επωφελής σε όλους τους τομείς για τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της καλής και κακής χοληστερόλης, των τριγλυκεριδίων, της αρτηριακής πίεσης και επιπέδων του ζαχάρου στο αίμα.

Το μυστικό του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου που χρησιμοποιεί  η κυρ. Γεωργία!

Το ελαιόλαδο είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι συνδέουν με μια μεσογειακού τύπου διατροφή. Αλλά δεν πρόκειται οποιοδήποτε ελαιόλαδο. Πρέπει να είναι έξτρα παρθένο. Δεν είναι τα μονοακόρεστα λιπαρά, όσο τα  φυτοχημικά και οι ενώσεις στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, που προσφέρουν τα οφέλη για την υγεία. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!