Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Τελικά εκλογών ΝΔ στην Ηπειρο


Ο Βαγγέλης Μειμαράκης είναι ο απόλυτος κυρίαρχος και στην Ήπειρο, στις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Η μαζική προσέλευση στις κάλπες, δεν έφερε ανατροπή, παρά μόνο προς... τον δεύτερο!

Κι αυτό γιατί, σε αντίθεση με όλες τις εκτιμήσεις, την δεύτερη θέση κατέλαβε και μάλιστα με σχετική άνεση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, που στηρίζονταν από κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στην Ήπειρο, δεν κατάφερε να δημιουργήσει ρεύμα και έμεινε στην τρίτη θέση. Αυτή, για πολλούς, ήταν και η έκπληξη της κάλπης.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, κατάφερε να συσπειρώσει στο πρόσωπό του, την μεγάλη πλειοψηφία των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας και θα είναι αυτός που μαζί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος.

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, κατέλαβε την πρώτη θέση και στο Νομό Θεσπρωτίας. Συνολικά ψήφισαν 2.168 πολίτες. Ο Βαγγέλης Μειμαράκης συγκέντρωσε 813 ψήφους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 667 ψήφους, ο Απόστολος Τζιτζικώστας πήρε 565 και ο Άδωνις Γεωργιάδης συγκέντρωσε 123 ψήφους.Οι πρώτες εκτιμήσεις πανελλαδικά

ΑΡΤΑΣ

Υψηλή ήταν η συμμετοχή και στο Νομό Άρτας. Συνολικά ψήφισαν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες κάτοικοι στο σύνολο των εκλογικών τμημάτων που είχαν στηθεί στο Νομό.
Στο νομό Άρτας σε σύνολο 3,219 εγκύρων ψηφοδελτίων έλαβαν:

ΕΥ. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ: 1576 – 48,94%

ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ: 774 – 24,03%

ΑΠ. ΤΖΙΤΖΤΙΚΩΣΤΑΣ: 755 – 23,44%

ΑΔ. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: 114 – 3,54%

ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης, κέρδισε την πρώτη θέση και στο Νομό Πρέβεζας. Η συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία ήταν ικανοποιητική και το αποτέλεσμα της κάλπης δεν διαφοροποιείται από αυτό που καταγράφεται πανελλαδικά.

Συνολικά ψήφισαν 3.158 κάτοικοι στα εκλογικά τμήματα που λειτούργησαν σε όλους τους δήμους.

Ο Βαγγέλης Μειμαράκης συγκέντρωσε 1.467 ψήφους και ποσοστό που φτάνει το 47%.

Τη δεύτερη θέση κατέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πήρε 962 ψήφους και ποσοστό 31%.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας έμεινε στην τρίτη θέση με 558 ψήφους και ποσοστό 17,8%.

Στην τέταρτη θέση έμεινε ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος πήρε 171 ψήφους και ποσοστό 5%.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!