Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

Αμερικάνικη ταινία θα γυριστεί στον Αχέροντα!

axeron tainia

Την ευρύτερη περιοχή του Αχέροντα ποταμού και του Νεκρομαντείου λίγο έξω από την Πρέβεζα, επέλεξε η εταιρεία κινηματογραφικών παραγωγών «48 Film Project» με έδρα το Λος Άντζελες, ώστε να πραγματοποιήσει τα γυρίσματα της ταινίας "Οι Πύλες του Άδη" (Gates of Hades).
"Οι Πύλες του Άδη" είναι μια μεγάλου μήκους ταινία, ένα ψυχολογικό θρίλερ βασισμένο στην ελληνική μυθολογία και ο χώρος που διαδραματίζεται είναι ο ποταμός Αχέροντας, το Νεκρομαντείο και ο περιβάλλοντας χώρος τους. Την ταινία θα σκηνοθετήσει ο Ιταλός Μάρκο Σάντι, ενώ έχει προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες το 2017. Πρωταγωνιστεί η 33χρονη Theodora... Greece, η οποία παίζει στο τηλεοπτικό Bold and the beautiful...
Οι παραγωγοί της ταινίας έχουν ήδη έρθει σε επαφές με τοπικούς φορείς προκειμένου να υπάρξει όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία για να διευκολυνθούν τα γυρίσματα, τα οποία προγραμματίζεται να ξεκινήσουν μέσα στον Σεπτέμβριο.
Πίσω από την "48 film project" βρίσκονται δύο Έλληνες, ο ηθοποιός – σκηνοθέτης – παραγωγός Φραγκίσκος Βιτάλης και ο παραγωγός Χρήστος Σιαμέτης, οι οποίοι ζουν και απασχολούνται επι σειρά ετών στο Λος Άντζελες, όπου από το 2010 δημιούργησαν μια ηλεκτρονική πλατφόρμα, μέσα από την οποία κατάφεραν να ενώσουν χιλιάδες κινηματογραφιστές, σκηνοθέτες, παραγωγούς, ηθοποιούς, συγγραφείς και γενικά ανθρώπους με καλλιτεχνικές ανησυχίες από όλο τον κόσμο.
Σκηνοθέτες και διευθυντές φωτογραφίας, όλων των επιπέδων από έμπειρους και καταξιωμένους μέχρι μαθητές σκηνοθεσίας αλλά και αυτοδίδαχτους, δηλώνουν συμμετοχή για να δημιουργήσουν μια μικρού μήκους ταινία σε μόλις 48 ώρες. Στο 48FILM International short film Festival, συμμετέχουν κινηματογραφιστές από περισσότερες από 130 πόλεις και χώρες του κόσμου συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.
Οι 15 νικήτριες συμμετοχές, προβάλλονται κάθε χρόνο, στο Directors Guild of America, ενώ όσοι νικητές συμμετέχουν στο 48FILM Screening and the Awards Ceremony στο DIRECTORS GUILD OF AMERICA κερδίζουν το «εισιτήριο» για την διεθνή καταξίωση. Επίσης στους μεγάλους νικητές δίνεται ως χρηματικό έπαθλο $100.000, για να γυρίσουν μία μεγάλη μήκους ταινία, την επόμενη χρονιά.
Ο Μάρκο Σάντι ήταν ο περυσινός νικητής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!