Παρασκευή 1 Ιουλίου 2016

COSCO και λοιπές πολιτικές δυνάμεις ...

η εικόνα προφίλ του Giorgos Petalotis
Giorgos Petalotis
´Οσο κι αν δεν το χωράει ο νους , η κυβέρνηση έπαιξε με τον πιο παιδαριωδώς κουτοπόνηρο τρόπο στις πλάτες της αξιοπιστίας της χώρας στο θέμα του ΟΛΠ - COSCO.
Αποσιωπάται όμως πλήρως οτι την κουτοπονηριά αυτή την τσάκωσαν οι Κινέζοι και ουδείς εγχώριος που προσδοκά να διαδεχθεί κατά τα άλλα τον Δρίτσα και τους λοιπούς. 
πλευρές , οικονομική - πολιτική - διεθνών μας σχέσεων - αναπτυξιακή - 
Παρά το γεγονός οτι η σύμβαση αυτή έχει τεράστια σημασία απο πολλές  εργασιακή , παρά το γεγονός οτι προηγήθηκε προφανώς η επεξεργασία στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής πριν έλθει στην Ολομέλεια και αποκαλυφθεί η ματσαραγγιά, άρα την "μελέτησαν " οι Εισηγητές Βουλευτές όλων των κομμάτων , οι αντίστοιχοι τομεάρχες τους και οι επιστημονικοί σύμβουλοι που έχουν τα κόμματα αφού πρόκειται για θέμα υψηλής σημασίας .
Και ειδικά η ΝΔ , η πρώτη των δημοσκοπήσεων που ζητά και εκλογές και πρωτοστατεί στα "παραιτηθείτε " με πρώην και μέλλοντες υπουργούς Ναυτιλίας , με εφοπλιστικά λόμπυ στους κόλπους της , για άλλη μια φορά δεν πήρε χαμπάρι τι γίνεται . Η "αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση εξουσίας " περιορίστηκε στην καταγγελία οτι άλλα έλεγε προεκλογικά ο Τσίπρας και άλλα κάνει. Ξεσήκωσε ή έριξε και μερικά τσιτάτα καλαμπουρτζίδικα απο τα social media και έπραξε το χρέος της .
Ολα τα κοινοβουλευτικά κόμματα έκαναν το ίδιο , απλώς η ΝΔ και δυνατότητες έχει περισσότερες για επεξεργασία συμβάσεων και νομοσχεδίων αλλά και μεγαλύτερη ευθύνη αφού τυπικά τουλάχιστον είναι αξιωματική αντιπολίτευση , πέραν του γεγονότος οτι μόλις πριν δυό μήνες ανακοίνωσε και μια δεκάδα αξιόλογων επιστημόνων , οι μισοί απο τους οποίους προέρχονται απο τον "κεντροαριστερό " χώρο , ως επικεφαλής τομέων της και προφανώς και εν καιρώ υπουργοποιήσιμων ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!