Σάββατο 9 Ιουλίου 2016

Γιάννης Καϊντάσης

Κοιτάζω την λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου... Βλέπω ονόματα που γνωρίζω, για τους οποίους όλοι σπεύδουν να κρεμάσουν κουδούνια και να τους κατηγορήσουν για ... λωποδύτες και εχθρούς της πατρίδας.
Βλέπω το όνομα μιας κοπέλας, που έτυχε να δω το δικαστήριό της στην Άρτα, αυτόφωρη διαδικασία από την οικονομική αστυνομία Πατρών, η οποία αφού έμεινε κρατούμενη προσήχθε γιατί χρώσταγε 300.000,00 ευρώ... Η κακομοίρα, όλη της την ζωή δούλευε κρατώντας γέρους σε σπίτια και κάποιοι χρησιμοποίησαν το ΑΦΜ της για να νοικιάσουν ένα κάμπινγκ στην ... Χαλκιδική... έριξαν κανόνι και ο ιδιοκτήτης εκχώρησε τα μισθώματα στο Δημόσιο. Μέσα στο δικαστήριο έκλαιγε, γιατί δεν είχε πάει ποτέ της Χαλκιδική...
Κρεμάστε την αγαπητέ όχλε... Εξευτελίστε την...
Βλέπω το όνομα ενός επιχειρηματία, ο οποίος χρώσταγε 250.000,00 ευρώ, που αφορούσαν μη απόδοση ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος... Αυτός ο έρμος προμήθευε το ΑΤΛΑΝΤΙΚ και μετά το κανόνι του άφησε απλήρωτα τιμολόγια, το ΦΠΑ των οποίων και το φόρο εισοδήματος δεν μπόρεσε να πληρώσει στο Δημόσιο. Μέσα σε λίγα χρόνια διπλασιάστηκε με προσαυξήσεις η οφειλή του. Για το Υπουργείο ο μέχρι τότε νοικοκύρης, έγινε λαμόγιο.
Φτύστον στον δρόμο, εσύ Ρωμαίε πολίτη, που αρέσκεσαι να βλέπεις τους άλλους να σκυλεύονται στην αρένα...
Βλέπω το όνομα επιχείρησης, που έδωσε ψωμί σε πολύ κόσμο και μια τράπεζα του κατέσχεσε μια αμοιβή, στο Δημόσιο Ταμείο. Σε αυτήν συμπεριλαμβανόταν και το ΦΠΑ. Το ίδιο το Δημόσιο που έδωσε το ΦΠΑ στην Τράπεζα (ενώ όφειλε να το κρατήσει, γιατί αφορούσε αμοιβή από τιμολόγιο), παρέπεμψε τον εκπρόσωπο της επιχείρησης για υπεξαίρεση ΦΠΑ μεγάλης αξίας, του το βεβαίωσε και με τις προσαυξήσεις έχει τριπλασιαστεί.
Στην πυρά... Σταύρωσέ τον, λοιπόν για να νοιώσεις καλύτερα...
Οι λίστες των προγραφών πάντοτε ερέθιζαν εμάς το πόπολο, αυτούς που αρέσκονται να βλέπουν εκτελέσεις και καύση στην πυρά των εχθρών του κράτους...
Μέχρι να έρθει η σειρά μας
Μέχρι να καταλάβουμε ότι πίσω από κάθε όνομα υπάρχει και μια ιστορία...
Μέχρι να κατανοήσουμε ότι ο μεγάλος εχθρός όλων μας, είναι το απρόσωπο, αλλά πελατοκεντρικό αστείο κράτος μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!