Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Μετράει πληγές η Πρέβεζα… Πλημμυρισμένα σπίτια, κομμένοι δρόμοι και ζημιές από την κακοκαιρία

AK PREBEZA1
ΦΩΤΟ
Τις πληγές του μετρά ο Νομός Πρέβεζας ο οποίος χτυπήθηκε με ένταση κατά την διάρκεια της νύχτας από την καταιγίδα που σάρωσε τα πάντα.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα έχουν προκύψει στον Λούρο, όπου από την υπερχείλιση του ποταμού έχουν πλημμυρίσει περίπου πενήντα σπίτια. Χαμένες από την ορμή του νερού είναι και αρκετές επιχειρήσεις. Η επόμενη μέρα βρίσκει τους κατοίκους να μετρούν τις ζημιές και να προσπαθούν να περισώσουν ότι είναι δυνατό από τα νοικοκυριά τους...
Η Πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις και συνέδραμε σε αντίστοιχες περιπτώσεις.
AK PREBEZA2
Τα προβλήματα είναι τεράστια σε ολόκληρο το Νομό, όπως ανέφερε στο Epiruspost ο αντιπεριφερειάρχης Στράτος Ιωάννου. Τα πλέον σοβαρά είναι στον Λούρο. Προβλήματα που αφορούν κυρίως σε κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις.
AKPREBEZA3
AKPREBEZA4
AKPOREBEZA5
AK PREBEZA6
Στην περιοχή του Φαναρίου πλημμύρισαν πολλές εκτάσεις, προβλήματα προέκυψαν στο Χειμαδιό από την υπερχείλιση Ρέματος, στην Τύρια, στο Κοτσανόπουλο, στην Άνω Ράχη, στο Ανώγειο, αλλά και στον Κερασώνα.
Σπίτια επίσης πλημμύρισαν στην τοπική κοινότητα Μυρσίνης.
Δρόμοι έχουν κοπεί στα δύο, άλλα σημεία μένουν κάτω από τα νερά ενώ τα μηχανήματα της Περιφέρειας και των Δήμων δουλεύουν από το πρωί σε πολλές κατευθύνσεις.
Ζημιές έχουν σημειωθεί στην φυτική και ζωική παραγωγή, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για το μέγεθός τους.

AK PREBEZA8

AK PREBEZA10

AK PREBEZA11

AKPREBEZA9
AKPREBEZA7

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!