Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ : ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΤΑΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΕΔΡΑ Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ


Ήταν ωραίο το ταξίδι και όπως πάντα ο προορισμός και το αποτέλεσμα άξιζαν κάθε προσπάθεια.
Όπως και την προηγούμενη φορά, στις εκλογές του Επιμελητηρίου, το ταξίδι το κάναμε μαζί με εσάς, τους ανθρώπους του τουρισμού, τους φίλους, τους γνωστούς και αγνώστους, που εκτίμησαν τόσο την πρόθεσή μου όσο και την προσπάθειά μου, να προωθήσουμε την ανάδειξη της τουριστικής προοπτικής, τα μοναδικά πλεονεκτήματα και γενικότερα την ανάπτυξη του νομού μας.
Τελικά τα καταφέραμε και το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να σας ευχαριστήσω όλους μέσα από την καρδιά μου.
Εκλέχθηκα ξανά μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου με την ψήφο 25 συναδέλφων καταλαμβάνοντας την αντίστοιχη έδρα στο Τμήμα Υπηρεσιών .
Όμως, δυστυχώς, κάποιες φορές υπάρχουν παράγοντες που αδιαφορούν και για την προσπάθεια αλλά κυρίως για το ουσιαστικό αποτέλεσμα , προκρίνοντας προσωπικές φιλοδοξίες , μικρόψυχους υπολογισμούς και γκρίζες επιθυμίες.
Πως αλλιώς θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί η στάση, μετά τις εκλογές, του επικεφαλής του συνδυασμού μας κ. Δημήτρη Χουλιάρα, η οποία οδήγησε στον αποκλεισμό μου από τη συμμετοχή μου στο νέο Δ.Σ.;
Γιατί όλο το προηγούμενο διάστημα προέβαλε την ιδιαίτερη βαρύτητα του Επιμελητηρίου στην ανάπτυξη του τουρισμού και την προσωπική μου συμβολή στο σκοπό αυτό κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μου στο Δ.Σ. και μετά το αποτέλεσμα των εκλογών φρόντισε να μεθοδεύσει τον αποκλεισμό του μοναδικού εκπροσώπου του τουριστικού τομέα;
Τι είδους υπεύθυνη στάση του επικεφαλής και υποψηφίου Προέδρου του Επιμελητηρίου Άρτας είναι αυτή που, ενώ ως έμπορος και για χρόνια Πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου, αρνήθηκε να καταλάβει την έδρα του Εμπορικού Τμήματος καταλαμβάνοντας τη δική μου έδρα στο Τμήμα των Υπηρεσιών που ανήκει ο τουρισμός;
Γιατί οδήγησε το συνδυασμό μας με προσωπική του πρόταση σε μια περίεργη κλήρωση;
Κλήρωση που ούτε αυτή μπόρεσε να διενεργήσει χωρίς σκιές. Γιατί η διαδικασία αυτή δεν έγινε από εξ ορισμού ουδέτερα πρόσωπα αλλά από τον ίδιο. Ίσως το αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό για τον ίδιο για να αφεθεί στα χέρια της τύχης.
Όμως η υπόθεση του τουρισμού δεν πρόκειται να αφεθεί στα χέρια της τύχης ούτε σε ανθρώπους που μπροστά στους μικρόψυχους προσωπικούς τους υπολογισμούς αδιαφορούν για το μείζον και το συλλογικό.
Με το ίδιο πάθος και με την ίδια διάθεση θα αγωνιστώ τόσο με τους άξιους συναδέλφους μου του Συλλόγου Ξενώνων Αγροτουρισμού Άρτας «Ο ΄Αραχθος», όσο και με όλους τους ανθρώπους που πιστεύουν και αγωνιούν για την υπόθεση «τουρισμός», εξαντλώντας κάθε δυνατότητα παρέμβασης, τόσο σε επίπεδο Δήμων όσο και Περιφέρειας, για να τοποθετήσουμε τον τουρισμό του νομού μας στη θέση του τουριστικού χάρτη που του αξίζει.
Υπόσχομαι ότι και στο Επιμελητήριο, ανεξαρτήτως της επιθυμίας του κ.Χουλιάρα, θα είμαι παρούσα σε κάθε θετική προσπάθεια που θα έχει στόχο την συλλογική τοπική ανάπτυξη. Άλλωστε το επιτυχημένο 1Ο συνέδριο τουρισμού που διοργανώσαμε το 2016, πρέπει να έχει συνέχεια.
Νοιώθω ιδιαίτερη τιμή και προσωπική χαρά προς όλους όσους συνεργάστηκα τα τελευταία 6 σχεδόν χρόνια που διατέλεσα μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Άρτας και υπερήφανη για όσα καταφέραμε.
Θα ξαναβρεθούμε στους δρόμους της συλλογικής προσπάθειας και της ανάπτυξης του τόπου μας.
Παπαβασιλείου Μαρία
Γ. Γραμματέας Συλλόγου Ξενώνων Αγροτουρισμού Άρτας «Ο ΄Αραχθος»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!