Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Διπλό μπλόκο στον διαγωνισμό των 27 εκατομμυρίων για τους ΣΜΑ!

 Στην αναβολή της λήψης απόφασης για τον διαγωνισμό παραχώρησης της λειτουργίας των Σταθμών Μεταφόρτωσης οδηγήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων.Η εισήγηση αφορούσε σε επταετή παραχώρηση των ΣΜΑ με δυνατότητα παράτασης τριών ακόμη ετών και με προϋπολογισμό 25 εκατομμυρίων που θα μπορούσε να φτάσει στα 37 για την περίπτωση της παράτασης.

Η εισήγηση συνάντησε τις αντιδράσεις του Δήμου Ιωαννιτών αλλά και των περισσοτέρων δήμων του Νομού Ιωαννίνων που εκδηλώθηκαν με δύο επιστολές.

Η μία επιστολή ήταν από τους αντιδημάρχους Ιωαννίνων Γιώργο Αρλέτο, Βαγγέλη Πήχα και Βασίλη Βλέτσα, οι οποίοι κατέθεταν μία σειρά επιχειρημάτων ζητώντας την αναβολή της συζήτησης.

Την δεύτερη επιστολή υπέγραφαν οι Δήμαρχοι Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος, Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές, Ζαγορίου Γιώργος Σουκουβέλος και Πωγωνίου Κώστας Καψάλης όπως και ο αντιδήμαρχος Ζίτσας Φώτης Ράρρας που μετέχουν στην διοίκηση του ΦΟΔΣΑ.

Και στην επιστολή αυτή επισημαίνονταν ότι δεν απορρέει η αναγκαιότητα πολυετούς σύμβασης που δεσμεύει και την επόμενη δημοτική περίοδο όταν μάλιστα στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε γίνει σαφές ότι η σύμβαση δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το ένα έτος.

Κάτω από την πίεση αυτή το Διοικητικό Συμβούλιο του ΦΟΔΣΑ με τα παρόντα μέλη του αποφάσισε την αναβολή λήψης απόφασης την οποία παραπέμπει για την ερχόμενη Παρασκευή, χωρίς ωστόσο να φαίνεται πως στο μεσοδιάστημα αυτό θα υπάρξουν κινήσεις που θα φέρουν την συναίνεση και την συμφωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!