Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2020

6η ΥΠΕ: 120 κλίνες ΜΕΘ, 529 οι κλίνες Covid

 

klines covid

Τον υγειονομικό χάρτη της χώρας μας, παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

«Δέκα μήνες αγωνιζόμαστε σε μία πανδημία όλοι μαζί», ανέφερε αρχικά ο υπουργός Υγείας και στη συνέχεια παρουσίασε τα στοιχεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας.

Για τους επαγγελματίες υγείας ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι υπήρχαν 88.690 τον Σεπτέμβριο και σήμερα, τον Νοέμβριο, έχουμε 100.984.

Για τις κλίνες ΜΕΘ ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι: «Είχαμε 557 τον Ιούλιο του 2019 από την προηγούμενη κυβέρνηση και σήμερα έχουμε 1.082 και έρχονται 234 νέες μέχρι το τέλος του έτους».

Μάλιστα ο κ. Κικίλιας σημείωσε πως κανένας πολίτης δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε αναμονή για να μπει σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στον υγειονομικό χάρτη της Ελλάδας αναφέρεται επίσης ότι υπάρχουν 4.590 κλίνες Covid-19, ενώ συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 2 εκατομμύρια τεστ (PCR και Rapid Test), με τις κινητές ομάδες να φτάνουν τις 450.000.

Στις 120 ανέρχονται οι κλίνες ΜΕΘ στα νοσοκομεία της 6ης ΥΠΕ, μίας από τις μεγαλύτερες της χώρας καθώς περιλαμβάνει την Πελοπόννησο, τη Δυτική Ελλάδα, τα Ιόνια Νησιά και την Ήπειρο. Είναι εξάλλου η Υγειονομική Περιφέρεια όπου στα όρια της λειτουργούν δύο μεγάλα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία, των Ιωαννίνων και του Ρίου.

Οι κλίνες ΜΕΘ μέχρι τον Ιούλιο του 2019 ήταν 78.

Η 6η ΥΠΕ διαθέτει 529 κλίνες Covid-19. Από αυτές οι εκατό σχεδόν λειτουργούν στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων, το Πανεπιστημιακό και το Χατζηκώστα.

Στη μάχη της πανδημίας έχουν μπει 39 Κέντρα Υγείας και Περιφερειακά Ιατρεία σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο Υπουργός Βασίλης Κικίλιας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!