Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020

Μπλόκο από ελεγκτικούς μηχανισμούς στα ακτινίδια της Άρτας,για ασήμαντους λόγους

 Οι ακτινιδιοπαραγωγοί της Άρτας,  στρέφονται οργισμένοι προς τα κυβερνητικά όργανα και τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης



Επιστροφή φορτίων ακτινιδίων από την Ηγουμενίτσα, λόγω υπερβάλλοντος ζήλου, της υπηρεσίας ελέγχου, παρατηρήθηκε προχτές Κυριακή βράδυ. Πιο συγκεκριμένα, η αθάνατη γραφειοκρατία, (ή μήπως και κάτι άλλο;) έβαλε το χέρι της και μπλόκαρε φορτίο ακτινιδίων που τηρούσε όλες τις προδιαγραφές που ο (απαράδεκτος κατά τα άλλα…) νόμος ορίζει, δηλαδή, ήταν σε κλουβάκια 15 κιλών, με σήμανση σε κάθε παλέτα, με brix μεγαλύτερα του 6,2% και όλα τα νόμιμα συνοδευτικά έγγραφα. Η μόνη παρατυπία που βρήκαν οι γραφειοκράτες των... υπηρεσιών, ήταν κάποια φύλλα, σε μία ή δύο συσκευασίες. Αντί για το λόγο αυτό, να γίνει μια απλή σύσταση συμμόρφωσης για να εξαχθεί κανονικά το ευπαθές φορτίο, εκείνοι το σφράγισαν και το επέστρεψαν στο συσκευαστήριο στην Άρτα με κίνδυνο την καταστροφή του ολοκληρωτικά και την απώλεια χιλιάδων ευρώ για τους παραγωγούς και κατ’ επέκταση για το εξαγωγικό προϊόν της χώρας. 

Κι όλα αυτά εν μέσω πανδημίας-lockdown σχεδόν σε όλη την Ευρώπη όπου τα ακτινίδια της Ελλάδος είναι περιζήτητα. Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί, στις εξόδους της χώρας, αντί–σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνά η χώρα μας- να βλέπουν την ουσία, ασχολούνται με σχολαστικότητα και στο γράμμα του νόμου, εγείροντας απορίες και ερωτηματικά τι πραγματικά εξυπηρετούν και τι θέλουν να επιτύχουν, με τέτοιες συμπεριφορές. 
Οι ακτινιδιοπαραγωγοί της Άρτας, οργισμένοι από αυτές τις συμπεριφορές, στρέφονται προς τα κυβερνητικά όργανα και τους βουλευτές της κυβερνητικής παράταξης, αναζητώντας την ανάλογη στήριξη, στους δοκιμαζόμενους λόγω κορωνοϊού, παραγωγούς τους πρωτογενούς τομέα, ειδικά που φέτος μετά από πολυετή προσπάθεια συγκεκριμένων ανθρώπων, οι τιμές των ακτινιδίων για τον παραγωγό, κυμαίνονται πάνω από 70 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!