Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Σε αναστολή τέθηκε η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή

 Σε αναστολή τέθηκε η Ομοσπονδιακή θηροφυλακή μετά από απόφαση που έλαβαν οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες και η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος.

Το γεγονός αυτό, προκαλεί την αντίδραση του Σωματείου Θηροφυλάκων οι οποίοι θεωρούν αναγκαιότητα τη συνέχιση άσκησης των καθηκόντων τους.



«Η εμπειρία του προηγούμενου lockdown που ήταν και εκτός κυνηγετικής περιόδου, είναι χαρακτηριστική με το πλήθος των παραβάσεων που διαπιστώθηκαν στην ύπαιθρο από τους θηροφύλακες των κυνηγετικών οργανώσεων. Ήδη στα σχόλια των πολιτών αναφέρεται ότι θα οργιάσει η λαθροθηρία και αυτό θα έχει αντίκτυπο και στην κυβέρνηση. Άρα θα περίμενε κανείς να ενταθεί η εργασία των φυλάκων θήρας και όχι να περάσει σε αναστολή.

Συνεπώς το να αναστέλλεται η λειτουργία των φυλάκων θήρας των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών με τον τρόπο αυτό, εκτός από λάθος για το περιβάλλον, ισχυροποιεί εκείνους που θέλουν τη διάλυση ή την υποβάθμιση της» τονίζουν σε σχετική τους επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς.

Το σωματείο αποδίδει την απόφαση στην κακή οικονομική κατάσταση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας και καταγγέλλει την άρνησή της για συνάντηση και συζήτηση.

Το Σωματείο ζητεί να οριστεί το συντομότερο δυνατό συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Ταγαρά, την Κ.Σ.Ε., προκειμένου να συζητηθεί η παραπάνω πρόταση.

Τέλος καλεί το διοικητικό συμβούλιο της Κ.Σ.Ε. και τα διοικητικά συμβούλια των Κυνηγετικών Ομοσπονδιών να άρουν άμεσα το μέτρο της αναστολής και να επιστρέψουν οι θηροφύλακες στο φυσικό τους χώρο δηλαδή στην ύπαιθρο για να συνεχίσουν το έργο τους, που τώρα είναι περισσότερο αναγκαίο και πριν γίνουν εγκλήματα σε βάρος των θηραμάτων και του φυσικού περιβάλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!