Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2020

Τι κλείνει, τι μένει ανοιχτό από το Σάββατο Από το πρωί του Σαββάτου η καθημερινότητα όλων μας αλλάζει και πάλι θυμίζοντας σε μεγάλο βαθμό την καραντίνα της άνοιξης. Τα μέτρα που θα συνοδεύσουν τις επόμενες τρεις εβδομάδες θα εξειδικευτούν το απόγευμα από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.

Ήδη η εστίαση έχει κατεβάσει ρολά ενώ όπως προκύπτει από τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού κατεβάζει ρολά και το λιανεμπόριο.

Αναλυτικά:

Ανοιχτά θα παραμείνουν

Καταστήματα λιανικής πώλησης τροφίμων, όπως σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ  και pet shop

Καταστήματα εστίασης μόνο για delivery και take away

Κομμωτήρια και κέντρα αισθητικής

Ξενοδοχεία, βιομηχανία και χονδρεμπόριο

Δημοτικά και νηπιαγωγεία

Πρατήρια Βενζίνης

Φαρμακεία

Κλειστά θα είναι:

Λιανεμπόριο

Εστίαση

Γυμνάσια, Λύκεια και Πανεπιστήμια (θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση)

Φροντιστήρια (θα συνεχίσουν με τηλεκπαίδευση)

Γυμναστήρια

Επαναφορά του 13033

Η αποστολή των SMS στο 13033 θα γίνεται ως εξής: Αριθμός λόγου εξόδου από 1 έως 6 (κενό) ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Ο αριθμός 1 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό

Ο αριθμός 2 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ)

Ο αριθμός 3 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση στην τράπεζα σε μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

Ο αριθμός 4 αντιστοιχεί σε: Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

Ο αριθμός 5 αντιστοιχεί σε: Μετάβαση σε τελετή (π.χ. κηδεία, γάμος, βάφτιση) υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Ο αριθμός 6 αντιστοιχεί σε: Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Όσοι στέλνουν SMS θα λαμβάνουν ως απάντηση: Μετακίνηση κενό Χ κενό Όνομα Επίθετο κενό Διεύθυνση Κατοικίας – Σε περίπτωση ελέγχου, θα πρέπει να επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική σας ταυτότητα.

Από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί θα επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας, με βεβαίωση εργοδότη τύπου Α, χωρίς την αποστολή SMS.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!