Τετάρτη 3 Μαρτίου 2021

Όλα τα νέα μέτρα – Τι αλλάζει σε κυκλοφορία, SMS, σχολεία

 Στο “βαθύ” κόκκινο Άρτα και Θεσπρωτία και Λευκάδα από το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 16 Μαρτίου.



Τα μέτρα στις συγκεκριμένες περιοχές αυστηροποιούνται ακόμα περισσότερο λόγω της πανδημίας και η απαγόρευση της κυκλοφορίας θα είναι στο εξής από τις 19:00 έως τις 5:00.

Επίσης, αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων, όλων των βαθμίδων προκειμένου να υπάρξει περιορισμός της κινητικότητας, εκτός των σχολείων Ειδικής Αγωγής.

Όσον αφορά τις εκκλησίες, η λειτουργία τους θα γίνεται χωρίς την παρουσία κόσμου, ενώ στις κηδείες θα παρίστανται μέχρι 9 άτομα.Παράλληλα, αναστέλλεται η τέλεση γάμων, βαφτίσεων αλλά και μνημοσύνων.

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την πορεία της Covid-19 στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα από αύριο το πρωί στις 6 έως και τις 16 Μαρτίου στις 6 πμ και σε όλη την χώρα θα ισχύουν τα εξής:

Στους έξι λόγους μετακίνησης σε όλη τη χώρα διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στους κωδικούς 2 και 6. Για τον κωδικό 2 μετάβαση σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα προμήθειας ειδών πρώτης ανάγκης, αλλά και για τον κωδικό 3 που αφορά την μετάβαση σε τράπεζες ή δημόσιες υπηρεσίες η μετακίνηση θα γίνεται εντός του οικείου δήμου ή έως δύο χιλιόμετρα από την κατοικία.

Για τον κωδικό 6 η μετακίνηση θα γίνεται μόνο πεζή ή με ποδήλατο σε όλη τη χώρα και δεν μπορεί να μεταβεί κανείς σε άλλη περιοχή.

Για τον κωδικό 4 που αφορά την παροχή βοήθειας τα ελεγκτικά όργανα από αύριο θα ζητούν περισσότερες πληροφορίες.

Οι αλλαγές στον χάρτη υγειονομικής ασφάλειας

Στο «βαθύ κόκκινο» θα βρίσκονται από αύριο εκτός από την Αττική και οι εξής περιοχές:

Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα (εκτός από το Μεγανήσι), Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο, Εύβοια (εκτός από τη Σκύρο) και ο δήμος Καλυμνίων.

Όλες οι άλλες περιοχές σε όλη τη χώρα κατατάσσονται στην κατηγορία αυξημένου κινδύνου δηλαδή στο  «κόκκινο».

Στις περιοχές που βρίσκονται στο βαθύ κόκκινο όπως Θεσπρωτία και Άρτα όλα τα σχολεία αναστέλλουν την λειτουργία τους ενώ στις περιοχές με κόκκινο όπως τα Γιάννινα και η Πρέβεζα τα λύκεια κάνουν μάθημα μέσω τηλεκπαίδευσης και τα υπόλοιπα σχολεία λειτουργούν δια ζώσης.

Απαγόρευση κυκλοφορίας

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» η κυκλοφορία δεν θα επιτρέπεται από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί.

Στις περιοχές που βρίσκονται στο «βαθύ κόκκινο» αναπροσαρμόζεται και η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινά στις 7 αντί για τις 6. Μόνες εξαιρέσεις η Αττική και η Θεσσαλονίκη, όπου τις καθημερινές η απαγόρευση θα ξεκινά από τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!