Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Εισαγγελέας για τα οικονομικά στοιχεία που χάθηκαν

E-mail Εκτύπωση PDF
Η απόφαση του Δημάρχου Πρέβεζας να ζητήσει την παρέμβαση του εισαγγελέα προκειμένου να διερευνηθεί εάν μπορεί να γίνει ανάκληση των οικονομικών στοιχείων που «χάθηκαν» από τον σκληρό δίσκο της δημοτικής ενότητας Ζαλόγγου, μετά από βλάβη όπως έγινε γνωστό από την προηγούμενη δημοτική αρχή, δίνει σίγουρα νέα διάσταση στην υπόθεση αυτή. Η βλάβη είχε σημειωθεί το Νοέμβριο και είχε αποδοθεί στα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η απόφαση του νυν δημάρχου για περαιτέρω διερεύνηση, δείχνει ότι ο ίδιος τουλάχιστον δεν έχει πειστεί και έχει ερωτήματα ενώ με ενδιαφέρον θα πρέπει να αναμένεται η αντίδραση του πρώην δημάρχου Ζαλόγγου και νυν περιφερειακού συμβούλου Φάνη Μικρούλη.
Ο κ. Μπαΐλης αναφερόμενος στην οικονομική κατάσταση που παρέλαβε τόνισε ότι έχει ήδη συσταθεί επιτροπή απογραφής η οποία όμως δεν έχει ολοκληρώσει το έργο της και επιφυλάχθηκε να φέρει τα στοιχεία υπόψη του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν θα έχει ολοκληρωμένη εικόνα.
Ο ίδιος τόνισε ότι για τους Δήμους Πρέβεζας και Λούρου έχει ξεκινήσει ο έλεγχος των ορκωτών λογιστών και μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία του ισολογισμού και του απολογισμού θα παρουσιαστούν και τα στοιχεία.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας η οικονομική κατάσταση του δήμου είναι ιδιαίτερα δύσκολη και θα χρειαστεί να δρομολογηθούν και να ιεραρχηθούν οι ανάγκες. Χωρίς να δώσει επιπλέον στοιχεία ο κ. Μπαΐλης αναφέρθηκε αναλυτικά στις δανειακές υποχρεώσεις των δημοτικών ενοτήτων , υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 7 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα περίπου 128.000 ευρώ χρωστά ο δήμος Λούρου, 2.200.000 ευρώ ο Δήμος Ζαλόγγου και 4.700.000 ο Δήμος Πρέβεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!