Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Αυξήσεις Φωτιά στα Δημοτικά Τέλη του Δήμου Ζηρού


        Σε μία περίοδο, κατά την οποία τα λαϊκά νοικοκυριά, οι εργαζόμενοι στενάζουν από τα μέτρα που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, μέτρα που έχουν την στήριξη της ΝΔ, του ΛΑΟΣ και την ανοχή του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
          -σε μία περίοδο που η
ανεργία αυξάνεται ολοένα, τα μαγαζιά κλείνουν, οι αγρότες ξεκληρίζονται, οι απολύσεις είναι μαζικές
          -σε μια περίοδο που το λαϊκό εισόδημα δέχεται τη μεγαλύτερη επίθεση των τελευταίων 25 χρόνων, με μειώσεις μισθών, συντάξεων, αύξηση φορολογίας,
          η δημοτική αρχή  του Δήμου μας  προχώρησε  σε υπέρογκες αυξήσεις των τελών.  Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η αύξηση  στο νερό αγγίζει το 100%. Από 28 λεπτά το κυβικό μέτρο  σε  45 έως 55.
         Η αύξηση των τελών, την οποία ψήφισε και η παράταξη του “ανεξάρτητου” Ζυγούρη, μας δείχνει τον ρόλο που θα παίξουν οι νέοι Καλλικρατικοί  δήμοι , ένας ακόμα αντιλαϊκός μηχανισμός που θα βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη του λαού.
          Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, τίποτα καλό δεν έχουν να περιμένουν από τέτοιες δημοτικές αρχές, που έχουν ταχθεί να υπηρετούν την πολιτική που προωθεί τα συμφέροντα των πλουτοκρατών σε βάρος των εργαζομένων.        
            .
Γι’ αυτό σήμερα:
          Η μόνη λύση για τους  εργαζόμενους, για όλο το λαό, είναι η ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων , είναι η αλλαγή τάξης στην εξουσία. Απαραίτητο βήμα γι αυτό είναι η δημιουργία της κοινωνικής συμμαχίας εργαζομένων, μικρών αγροτών, αυτοαπασχολουμένων , που θα κατευθύνει την πάλη του λαού σε αυτόν το σκοπό.

Διεκδικούμε:
Κατάργηση των αυξήσεων των δημοτικών τελών.
Κατάργηση των δημοτικών τελών συνολικά, αρκετούς φόρους πληρώνουμε!
Ξεσηκωθείτε! Ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας εξαθλιώνει!

Τσεκούρας Πέτρος  (Δημ. Συμβ. Λαϊκής Συσπείρωσης Ζηρού)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!