Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Γαλακτοκοµικά

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ  (Από ΤΑ ΝΕΑ)
ΠΩΣ ΤΟ ΤΡΩΝΕ το γιαούρτι; Με χαµηλά λιπαρά; Ή µήπως πλήρες; Αν δείγµα σεµια τέτοια έρευνα ήταν οι Θόδωρος Πάγκαλος και Αλέξης Τσίπρας, είναι περίπου αυτονόητο τι θα απαντούσε ο καθένας. Μόνο που η φάση δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες ερωτήσεις. Μετά το περιστατικό στα Καλύβια, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΝ ότι το κόµµα του σκηνοθετεί τα γιαουρτώµατα.
ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΤΣΙΠΡΑΣ έχουν αµφότεροι πρόβληµα. Οπως όµως οι προτιµήσεις τους στο γιαούρτι, το πρόβληµα του καθενός είναι διαφορετικό.
ΚΑΘΩΣ η τελευταία απόπειρα διαπόµπευσης του Πάγκαλου έγινε έξω από χασαποταβέρνα, θα έλεγε κανείς ότι τον τελευταίο ενάµιση χρόνο θα ήταν ίσως προτιµότερο ο αντιπρόεδρος να µασάει παρά να µιλάει. Ολες σχεδόν οι δηλώσεις Πάγκαλου – µε κορυφαία το «µαζί τα φάγαµε» –δείχνουν άνθρωπο εκτός επαφής µε την εποχή και την κοινωνία. Το κακό είναι ότι τον συναγωνίζεται πλέον η σύζυγός του. Η Χριστίνα Χριστοφάκη, αποτυχούσα υποψήφια δήµαρχος Σαρωνίδας, απειλεί περίπου µε τοπικό αντάρτικο γιατί κλείνει, στο πλαίσιο των συνενώσεων, σχολείο στον Κουβαρά. Αυτό, ενώ το ζεύγος δηλώνει απειλούµενο από εκδηλώσεις πολιτικής αυτοδικίας και φοβάται ακόµη και απόπειρα δολοφονίας! Ο Πάγκαλος είναι εκ χαρακτήρος από τους θύτες της ελληνικής πολιτικής στα χρόνια της Μεταπολίτευσης. Σε σχέση µε όσα έγιναν στο Παρίσι ή στα Καλύβια, είναι, βεβαίως, θύµα. Ωστόσο, ο τρόπος που υπερασπίζεται τον εαυτό του – µε θεωρίες συνωµοσίας του ΣΥΡΙΖΑ στο YouTube – προκαλεί αµηχανία ακόµη και σε όσους είναι µε το µέρος του.


ΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ Παγκάλου σκανδαλίζουν κάποιους, τούτο ουδόλως ανησυχεί την Κουµουνδούρου. Αυτοί δεν είναι ψηφοφόροι του ΣΥΝ, όπου ο Αλέξης και οι συνεργάτες του θεωρούν – µε αυτότο πλευρό κοιµούνται – ότι έχουν µπετονάρει ένα 4% µε 5%. Κατά την ίδια λογική,η δαιµονοποίηση του Τσίπρα το µόνο που µπορεί να κάνει είναι να συσπειρώσει έναν κόσµο που δεν αισθάνεται αλληλέγγυος µε την οικονοµική πολιτική της κυβέρνησης και ούτε βλέπει µε ιδιαίτερη συµπάθεια τα πολιτικά θηλαστικά της Μεταπολίτευσης. Ωστόσο, το πρόβληµα του Αλέξη είναι ότι θα ’θελε να µιλήσει για τα οικονοµικά ή για τις κουβέντες του µε τον «κόκκινο Οσκαρ» Λαφοντέν που κάλεσε ο ΣΥΝ στην Αθήνα και αντ’ αυτού έχει µπλέξει µε τα γιαουρτώµατα. Ή – ακόµη χειρότερα – µε την ανάµειξη στελεχών του ΣΥΡΙΖΑή συµπαθούντων στην κατάληψη της Νοµικής και σε όσα ακολούθησαν στο Μέγαρο Υπατία.


ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ του γιαουρτιού, ο Αλέξης ζητά – µε επιστολή – την επιδιαιτησία του Πρωθυπουργού στον καβγά µε τον Πάγκαλο. Λογικό. Ο Γιώργος Παπανδρέου είναι δηλωµένος οπαδός της µεσογειακής διατροφής. Αρα, έχει τεκµηριωµένη άποψη για τα γαλακτοκοµικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!