Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Πεδίο αντιπαράθεσης το πρόγραμμα έργων

E-mail Εκτύπωση PDF
Πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ δημοτικής αρχής και αντιπολίτευσης αποτέλεσε το πρόγραμμα τεχνικών έργων του Δήμου Πρέβεζας. Ο Δήμαρχος Χρήστος Μπαίλης υποστήριξε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θέτει τις βάσεις ισόρροπης ανάπτυξης, ενώ οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης έκαναν λόγο για συρραφή προτάσεων χωρίς αναπτυξιακή πνοή.
Σύμφωνα με τον κ. Μπαΐλη στο ψηφισθέν τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται έργα υποδομής όπως ύδρευση και αποχέτευση, αναπλάσεις δημόσιων χώρων, έργα που έχουν σχέση με το περιβάλλον και τη σχολική στέγη αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών των τριών δημοτικών ενοτήτων.
Ακόμη προβλέπονται μελέτες και προμήθειες για το 2011, ενώ ο κ. Μπαΐλης τόνισε ότι υπάρχει συνέχεια και σε έργ
α από τους πρώην δήμους. Ο ίδιος επεσήμανε ότι για την κατάρτισή του ελήφθησαν υπόψη όλες οι προτάσεις των πρόεδρων των τοπικών διαμερισμάτων και των δημοτικών συμβούλων, υπογραμμίζοντας ότι έγινε μια πάρα πολύ καλή δουλειά από τις τεχνικές υπηρεσίες, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για τη συνεργασία το προσωπικό της υπηρεσίας. Να σημειώσουμε ότι το αστικό ολοκληρωμένο, οι πολεοδομικές μελέτες των εκτάσεων, η ύδρευση των πρώην κοινοτήτων του δήμου Ζαλόγγου αλλά και η αποχέτευση περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων δεκάδων έργων στο τεχνικό πρόγραμμα.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Στέργιος Γιαννάκης σημείωσε ότι θα πρέπει να γίνει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα με σωστές βάσεις, προγραμματισμό και προϋπολογισμό που θα μείνει και για τις επόμενες δημοτικές αρχές. Σύμφωνα με τον κ. Γιαννάκη θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στα προβλήματα της καθημερινότητας όπως ελλείψεις σε σημάνσεις, κυκλοφοριακό λακούβες κ.α.
Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Τσοβίλης χαρακτήρισε το τεχνικό πρόγραμμα «καθρέφτη της συνολικής ασκούμενης πολιτικής». Αναφέρθηκε σε έργα για την υποδομή της περιοχής όπως τα σχολικά κτίρια, τα αντιπλημμυρικά έργα και στην αντισεισμική θωράκιση των σχολείων. «Καταψηφίζουμε το προτεινόμενο τεχνικό πρόγραμμα στο οποίο αντανακλάται η αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου, της ΕΕ, της Κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης Πρέβεζας», ανέφερε ο κ. Τσοβίλης.
Τη διαφωνία του εξέφρασε ο κ. Γιώργος Νίτσας, υπογραμμίζοντας ότι ο τεχνικό πρόγραμμα έγινε με προχειρότητα και περιλαμβάνει πολλά έργα, κάτι που όμως δημιουργεί ψευδαισθήσεις στους πολίτες τη στιγμή που δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια. Ο ίδιος ανάφερε ότι θα έπρεπε να υπάρχουν προτάσεις που μπορούν να υλοποιηθούν.
Σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο κ. Γιάννη Ρέντζο στην κατάρτιση του προγράμματος έπρεπε να ληφθούν υπόψη κάποιες ανάγκες προκειμένου να προγραμματιστούν έργα τα οποία θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Κατσιπανέλης στην τοποθέτησή του είπε ότι θα περίμενε από την αντιπολίτευση να ακούσει κάποιες συγκεκριμένες προτάσεις για να ενταχθούν στο τεχνικό πρόγραμμα. Τόνισε μάλιστα ότι το τεχνικό πρόγραμμα δεν έγινε με προχειρότητα όπως ανέφερε η αντιπολίτευση αλλά με πολλή δουλειά, την εμπειρία των τεχνικών υπηρεσιών καθώς και τη συνεργασία των τοπικών συμβουλίων. Στη συνέχεια κατέθεσε πέντε ακόμη νέες προτάσεις, μετά από διαβούλευση με πολίτες, για να μελετηθούν και να ενταχθούν στο νέο τεχνικό πρόγραμμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!