Σάββατο 30 Αυγούστου 2014

Ως «Μικτή Ηπείρου» το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο…

 Όσα έγιναν πριν και μετά την ορκωμοσία



Αυτά είναι οι βάσεις της σημερινής δημόσιας αυτοδέσμευσης των ανδρών και γυναικών της παράταξής μας.
Μια δέσμευση απέναντι στους συμπολίτες μας, που αποτελεί την σοβαρότερη εγγύηση για τις μάχες που θα δώσουμε για περισσότερη και βαθύτερη ισονομία, διαφάνεια και δημοκρατία, μέσα κι έξω απ´ το συμβούλιο», αναφέρει στη δήλωσή της η κ. Γεροβασίλη.
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Θεσπρωτίας ΠΙΤΟΥΛΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Ιωαννίνων: ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΘΕΟΔΩΡΑ (ΤΑΤΙΑΝΑ)
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Πρέβεζας : ΙΩΑΝΝΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ (ΣΤΡΑΤΟΣ)
ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΝΤΙΝΟΣ)
ΒΑΡΕΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΙΜΟΥ – ΤΑΣΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ
ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΚΑΤΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
ΔΗΜΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΣΠΑΝΟΠΟΥΛΟΥ – ΣΑΡΡΑ ΗΛΙΑΝΑ
ΦΙΛΗ – ΠΑΣΧΑΛΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ- ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΛΑΜΠΡΟΥ ΑΛΚΙΒΙΑΔΗΣ
ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΟΤΣΗΣ ΟΔΥΣΣΕΥΣ
ΣΙΑΡΑΒΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΣΙΑΡΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΤΥΡΟΥ – ΟΥΖΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ(ΝΑΤΑΣΣΑ)
ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΗΤΡΟΚΩΣΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ (ΓΙΟΥΛΑ)
ΚΑΤΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΝΤΕΤΣΙΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΑΠΑΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΜΠΑΓΙΑΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΛΑΖΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΠΑΡΓΑΝΑΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΚΑΡΑΜΑΝΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ (ΚΕΛΛΥ)
ΜΠΟΥΜΠΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
ΣΠΥΡΕΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛ
ΓΟΥΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Βησσαρίωνα
ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΤΑΠΡΑΝΤΖΗ – ΚΟΙΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ (ΤΖΕΝΗ)
ΓΚΟΥΝΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΝΤΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ (επικεφαλής παράταξης)
ΤΣΙΚΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΜΠΑΣΙΟΥΚΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΑΪΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
ΚΩΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΠΑΝΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ (ΜΠΑΜΠΗΣ)
ΖΑΨΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
ΧΑΤΖΗΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΜΑΚΗΣ)
ΖΑΚΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΤΣΟΥΜΑΝΗ ΟΛΓΑ (ΟΛΥ) (επικεφαλής παράταξης)
ΚΩΤΣΑΝΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΜΠΑΡΤΖΩΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

PAP 9352ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

Με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων και τη διαδήλωση αντιεξουσιαστών και μελών αντιφασιστικών οργανώσεων, ορκίστηκε ο Περιφερειάρχης και το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.
Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν αναπτυχθεί πέριξ του κτιρίου της Περιφέρειας, ενώ οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα εναντίον της Χρυσής Αυγής, με αφορμή των ορκωμοσία δύο Περιφερειακών Συμβούλων που είχαν εκλεγεί με το συγκεκριμένο ψηφοδέλτιο.
AORK4
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, προσερχόμενος στην Περιφέρεια για την ορκωμοσία όταν είδε τους διαδηλωτές, τους αιφνιδίασε καθώς πλησίασε το μπλόκ της ΚΕΕΡΦΑ και του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπου στάθηκε για λίγο και άκουσε τους διαδηλωτές να του υπενθυμίζουν τη ναζιστική θηριωδία στην Ήπειρο.
Ο κ. Μάξιμος , κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή της ορκωμοσίας σχολίασε την κατάσταση λέγοντας, ότι πρέπει να ακούμε τις αγωνίες του λαού ακόμη και εάν είναι λάθος ή εκφράζονται με λάθος τρόπο γιατί έτσι μαθαίνουμε και από τα λάθη.
Μάλιστα πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «να φροντίσουμε να εξαλείψουμε ακραία φαινόμενα, τα οποία γεννιούνται ακριβώς , επειδή δεν κάνουμε εμείς καλά την δουλειά μας και με πρώτους τους δεσποτάδες και τους παπάδες. Αν κάναμε εμείς καλά την δουλειά μας, θα ήταν ο κόσμος καλύτερος.Τέλος επισήμανε ότι, με την εκκλησιαστική αγάπη, το εκκλησιαστικό πνεύμα και την συνεργασία, είναι σίγουρο πως θα υπάρχει μέλλον, γιατί έτσι, «θα βγούμε από τον βούρκο στον οποίον πήγαμε κυρίως, γιατί δεν προσέξαμε εμείς.
Οι άλλοι που μας εκμεταλλεύονταν και μας εκμεταλλεύονται, κάνουν την δουλειά τους, εμείς δεν κάνουμε», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης.
PAP 9557Μικρή ένταση, σημειώθηκε έξω από το μέγαρο της Περιφέρειας μετά την ορκωμοσία, όταν πλησίασε τους συγκεντρωμένους ο Περιφερειακός Σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ Γιώργος Ζάψας ζήτησε εξηγήσεις γιατί φώναξαν συνθήματα εναντίον του.
PER ORKOS1 30 8Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλας, οι Μητροπολίτες Ιωαννίνων κ. Μάξιμος και Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος, οι βουλευτές κ.κ. Α. Ασημακοπούλου, Γ. Στύλιος, Δ. Τσουμάνης, Στ. Καλογιάννης, Χρ. Γκόγκας, Δήμαρχοι της Ηπείρου, οι Πρυτανικές Αρχές, εκπρόσωποι των στρατιωτικών και αστυνομικών αρχών και πλήθος κόσμου.
PAP 9374Στο χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους και ζήτησε τη συνεργασία για έναν κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από την ανάπτυξη της Ηπείρου.
Τόνισε ότι η κρίση έχει τραυματίσει την αυτοδιοίκηση ενώ πολλές από τις αποφάσεις του κράτους αποτέλεσαν τροχοπέδη.
Στόχος για τη νέα θητεία, όπως τόνισε ο κ. Καχριμάνης, είναι να αναστηθούν οι παραγωγικές δυνάμεις του τόπου, με πρώτες αυτές του πρωτογενή τομέα, να ανασυγκροτηθεί το παραγωγικό μοντέλο της Ηπείρου, να προστατευθεί με έργα το περιβάλλον και να ολοκληρωθούν οι υποδομές.
PAP 9396Ο κ. Καχριμάνης, στην κατεύθυνση αυτή ζήτησε τη συνεργασία όλων. Τη συνεργασία ώστε να λειτουργήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο ως Μικρή Ηπείρου!
«Μπορεί να μην συμφωνούμε όλοι σε όλα, μπορούμε όμως και με διαφορετικές προσεγγίσεις αρκεί να έχουν μοναδικό σκοπό τα συμφέροντα των Ηπειρωτών, να οδηγούμαστε στις καλύτερες δυνατές λύσεις και προτάσεις.
Παράδειγμα έχουμε ήδη: Τα προηγούμενα χρόνια, οι 13 Περιφερειάρχες λειτουργούσαμε ως Εθνική Ομάδα. Εμείς θα πρέπει να λειτουργούμε- κατά αντιστοιχία- ως Μικτή Ηπείρου.
PAP 9545Οι αρχές μας παραμένουν σταθερές: Είμαστε κοντά στον πολίτη, κοντά στους ανθρώπους του μόχθου. Δρούμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα», υπογράμμισε.
Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Όλγα Γεροβασίλη, σε δήλωσή της μετά την ορκωμοσία, σημείωσε ότι η ίδια και η παράταξή της επέλεξαν να τονίσουν τα πολιτικά χαρακτηριστικά του ρόλου του εκλεγμένου συμβούλου και του θεσμού της Αυτοδιοίκησς,
PER ORKOS 30 8«Ο ρόλος του συμβούλου είναι πολιτικός, η δουλειά μας τα επόμενα χρόνια στο Περιφερειακό συμβούλιο θα είναι πολιτική και γι αυτά θα κρινόμαστε απ´ τους συμπολίτες μας Ηπειρώτες καθημερινά στη διάρκεια της θητείας μας, τόσο σαν συλλογικότητες όσο και ατομικά.
Η ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ: ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ Π.Ε. Άρτας : ΨΑΘΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
«ΑΞΙΟΒΙΩΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΚΑΤΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
«ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ»
ΓΙΟΛΔΑΣΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ του Θεοδώρου
«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ»
ΧΑΜΠΙΜΠΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΠΕΙΡΟΥ»
ΖΙΩΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ για την ΗΠΕΙΡΟ»
ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (επικεφαλής παράταξης)
«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στην ΗΠΕΙΡΟ»
ΖΗΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!