Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Παραδόθηκε σήμερα το Τμήμα Καμπή - Πέρδικα της Ιονίας Οδού.

Ολοκληρώθηκε με την παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρ.Σπίρτζη, τα εγκαίνια του τμήματος της Ιονίας οδού από Φιλιππιάδα μέχρι Πέρδικα,.
Φωτογραφία του Vasilis Tsirkas.
Ήδη το τμήμα αυτό δόθηκε στην κυκλοφορία και άρχισε η σύνδεση με τον κόμβο στην Πέρδικα από την Φιλιππιάδα. Πάντως δεν τέθηκε πρόβλημα με την αλλαγή της ονομασίας της πινακίδας ΣΕΑ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ σε ΣΕΑ ΚΑΜΠΗΣ  που ζήτησαν παράγοντες από την Αρτα ........
Το τμήμα Καμπή – Πέρδικα που θα μειώσει χρονικά την απόσταση κατά μισή ώρα (!) παραδίδεται στην κυκλοφορία σήμερα από τον αρμόδιο υπουργό Χ. Σπίρτζη.Με την παράδοση των 37 χιλιομέτρων στην κυκλοφορία ουσιαστικά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την παράδοση του συνόλου του έργου.Από σήμερα από ένα συνολικό μήκος 196 χιλιομέτρων είναι έτοιμα τα 112 χιλιόμετρα, σε ποσοστό άνω του 55% δηλαδή το έργο είναι έτοιμο, ενώ μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να παραδοθούν κι άλλα τμήματα μήκους αρκετών χιλιομέτρων.Από σήμερα στη διαδρομή Αντίρριο-Γιάννενα οι οδηγοί θα κινούνται με ασφάλεια στο 57% του δρόμου, δηλαδή από το 129ο ως το 182ο στην περιοχή Άρτας – Ιωαννίνων αλλά και στο τμήμα Κεφαλόβρυσο-Αμφιλοχία, σε μήκος 55 χιλιομέτρων.
ΙΟΝΙΑ
Φωτογραφία του Βασίλης Ιωάννου.
Το μήκος της γέφυρας ανέρχεται στα 447 μέτρα και θεωρήθηκε ως μία από τις πιο δύσκολες στην κατασκευή.
Έγινε με τη μέθοδο της προβολοδόμησης, η οποία εφαρμόζεται σε παρόμοιου τύπου έργα.
Αποτελείται από εννέα μεσοβάθρα και το ύψος της είναι αυτό που της προσδίδει ακόμη πιο εντυπωσιακό χαρακτήρα.
Το τμήμα Καμπή-Πέρδικα έχει τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, στη Φιλιππιάδα, στον Γοργόμυλο, στον Αμμότοπο και στο Τέροβο, ενώ διαθέτει και έναν σταθμό διοδίων, στο Τέροβο. Ο σταθμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή την φάση αλλά με την επίσημη έναρξη λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου.
11

Φωτογραφία του Vasilis Tsirkas.
Φωτογραφία του Vasilis Tsirkas.Φωτογραφία του Vasilis Tsirkas.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!