Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ εσκεμμένα παραπληροφορεί, παραπλανεί και προκαλεί ανησυχία και ανασφάλεια στους πολίτες για το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας

Περιήλθε στην αντίληψή μας κείμενο που υπογράφει η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, στο οποίο μέσα από ανακρίβειες και παραπλανητικό υλικό, επιδιώκει να εμφανίσει μία έντονα προβληματική κατάσταση, που καμία σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα, κακοποιώντας την αλήθεια και αδιαφορώντας για την ανησυχία και ανασφάλεια που προκαλεί στους πολίτες.
Α) Όσον αφορά το χιλιοειπωμένο αφήγημα για τον Αξονικό Τομογράφο του Νοσοκομείου μας, να τους πληροφορήσουμε, για ακόμα μία φορά ότι:
α) δεν είναι μονοτομικός, όπως ισχυρίζεται, αλλά είναι τομογράφος δύο τομών, όντως παλαιάς τεχνολογίας, χωρίς αυτό το γεγονός όμως να δημιουργεί κανενός τύπου πρόβλημα στην ιατρική διάγνωση. Η νέα Διοίκηση, αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, προχώρησε σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ΓΝΑ να προμηθευτεί νέο αξονικό τομογράφο.
Πληροφορούμε, λοιπόν, την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ –αν και το γνωρίζει, αλλά τεχνηέντως το αποσιωπεί- ότι η διαδικασία για την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου έχει ξεκινήσει, βρίσκεται σε εξέλιξη (καθορισμός τεχνικών προδιαγραφών, έγκριση άδειας σκοπιμότητας,  δέσμευση πίστωσης ύψους 360.000 κ.ο.κ.) και προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς. Πρόκειται για τομογράφο 16 τομών, που θα μπορεί να εξυπηρετεί και παιδιατρικά περιστατικά, με μειωμένη ακτινοβολία για τον ασθενή.
β) ο αξονικός τομογράφος είναι μηχάνημα και, όπως όλα τα μηχανήματα, παντού στον κόσμο, παρουσιάζει βλάβες. Το Νοσοκομείο μας δεν μπορεί να αφήσει υγειονομικά ακάλυπτους τους ασθενείς και ούτε φυσικά να διακινδυνεύσει την υγεία ή ακόμα και τη ζωή τους με διακομιδή 50, κατ’ ελάχιστον, χιλιομέτρων σε άλλο Νοσοκομείο, τη στιγμή που υπάρχει διαθέσιμος αξονικός τομογράφος σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου. Και εφόσον η ΠΟΕΔΗΝ δείχνει να ανησυχεί για το κόστος, ας σκεφτεί το κόστος τέτοιων διακομιδών.
γ) Να τους ενημερώσουμε, λοιπόν, αν και το γνωρίζουν πολύ καλά, ότι, αμέσως μετά την βλάβη της λυχνίας, προ εννεαμήνου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και το Δήμο Αρταίων, προχώρησε, αφού έκανε έρευνα αγοράς, σε αγορά και αντικατάσταση λυχνίας, με αποτέλεσμα ο αξονικός τομογράφος να λειτουργεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ, εξυπηρετώντας όχι μόνο τους ασθενείς μας, αλλά και εκατοντάδες επισκέπτες από όλη τη γύρω περιοχή.
Να τους κάνουμε δε  γνωστό ότι ως διοίκηση θα συνεχίσουμε να προτάσσουμε την υγεία των ασθενών μας, αδιαφορώντας αν με αυτό τον τρόπο στοχοποιούμαστε από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ.
Β)  Οι φωτογραφίες με τις οποίες διανθίζεται το κείμενο, δεν είναι απλά παραπλανητικές. Είναι εσκεμμένη απόπειρα συκοφάντησης και απαξίωσης του Νοσοκομείου μας, καθώς δεν είναι τίποτα άλλο,  παρά φωτογραφίες παλαιών κρεβατιών, φορείων, καρεκλών, που έχουν αντικατασταθεί από νέο εξοπλισμό και βρίσκονται σε αποθηκευτικό χώρο, ώστε μέρη τους να χρησιμοποιηθούν ως ανταλλακτικά από την Τεχνική Υπηρεσία του Νοσοκομείου, εάν τυχόν αυτό χρειαστεί. Δεν αποτελούν, δηλαδή, υλικό το οποίο χρησιμοποιείται στην καθημερινή λειτουργία του Νοσοκομείου μας.
Ο χώρος της δημόσιας υγείας απαιτεί από την ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ να σταθεί στο ύψος του θεσμικού της ρόλου, ανεπηρέαστη από κομματικά συμφέροντα και μικροκοπολιτικές σκοπιμότητες.
Η Διοίκηση του Νοσοκομείου μας, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση των παρεχομένων υγειονομικών υπηρεσιών στον πληθυσμό της περιοχής, χωρίς να μας απασχολούν, πτοούν και κάμπτουν επιθέσεις τέτοιου είδους .
Έχουμε όμως καθήκον  να υπερασπιστούμε το Νοσοκομείο από τη δυσφημιστική εκστρατεία στην οποία έχει εμμονικά επιδοθεί η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ και σε αυτό το θέμα θα είμαστε ανυποχώρητοι.
Και θα το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο.

Ο Διοικητής

Βασίλης Μπαλάσκας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!