Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

Ιόνια: Δρόμος ταχείας και.. ζωικής κυκλοφορίας.. Έκαναν βόλτα και οι αγελάδες!

Γράφει: Ρούλα Χρήστου
AGELADES IONIA
Μπήκαν κι οι αγελάδες στον αυτοκινητόδρομο να τον δοκιμάσουν! Έκπληκτοι οι διερχόμενοι οδηγοί αντίκρισαν στο ύψος του Αμμοτόπου, δεξιά στο οδόστρωμα και τη μια πίσω απ΄ την άλλη να κινούνται αγελάδες. Κατά τα φαινόμενα τήρησαν τη νομιμότητα και εισήλθαν από τον ημικόμβο Αμμοτόπου δίνοντας με τον τρόπο αυτό έμφαση στο μεγάλο πρόβλημα της περιοχής από τα εν λόγω ανεπιτήρητα.
Δύο είναι οι ιδιοκτήτες αγελάδων που βγαίνουν εδώ και χρόνια στον επαρχιακό δρόμο και όχι μόνο. Ένας στα όρια του δήμου Αρταίων κι ένας στα όρια του δήμου Ζηρού.
Πολλά τροχαία ατυχήματα έχουν συμβεί ειδικά στο τμήμα του επαρχιακού δρόμου από Αμμότοπο ως Γοργόμυλο κι όμως ούτε οι ιδιοκτήτες των αγελάδων έλαβαν μέτρα, ούτε οι δήμοι αντιμετώπισαν το ζήτημα. Μάλιστα ο δήμος Ζηρού, εδώ κι ένα χρόνο έχει περιφράξει μάντρες σε Καστρί Γοργομύλου και Ανώγειο βάσει του νόμου για τα ανεπιτήρητα που καθιστά αρμόδιους τους δήμους αλλά ουδέποτε λειτούργησαν ως τώρα.
Είναι, δυστυχώς, προφανές, πως άμα συμβεί κανένα θανατηφόρο τροχαίο στην Ιόνια λόγω γελαδιών, οι πάντες θα επιρρίπτουν ευθύνες στον άλλον και θα προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ΄ αδικαιολόγητα.
Φωτογραφίες και βίντεο με τα γελάδια στον αυτοκινητόδρομο κυκλοφορούν στα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το Σάββατο. Ίσως λόγω αργίας δεν υπήρξε καμία ανακοίνωση αρμοδίων αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπήρξε, ενδεχομένως, κινητοποίηση κάποιων, όπως της εταιρείας που διαχειρίζεται τον αυτοκινητόδρομο, καθότι πρόκειται για σοβαρό παράγοντα κινδύνου.
Μέχρι όμως να γίνει σαφές ότι θα παρθούν μέτρα, ας έχουν τον νου τους οι οδηγοί. Στα περί ασφάλειας των αυτοκινητοδρόμων χωρούν κι εξαιρέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!