Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2017

Μετά από 35 χρόνια θα γίνουν έργα στην πλατεία Φιλιππιάδας!


ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΟΝΟ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΕΓΙΝΕ ΔΕΚΤΗ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου)
Μόνη παραφωνία η απουσία της αντιπολίτευσης ( δεν νομίζω να υπήρχαν σκοπιμότητες ) εκτός από τον ηγέτη που μόνος αυτός κατάλαβε τι ήθελε να πει!
Η απουσία του κόσμου ήταν  εμφανής και δείχνει το "έκδηλο" ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στην πόλη μας, εκτός αν έχουν απεριόριστη εμπιστοσύνη στην καινούργια δημοτική αρχή!
Βέβαια και στα προηγούμενα συμβούλια δεν υπήρχε συμμετοχή εκτός από τα θέματα του Hot Spot και του προσφυγικού!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 7.2.2017


Εγκρίθηκε η μελέτη ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας


Η αισθητική και ποιοτική αναβάθμιση της Κεντρικής πλατείας Φιλιππιάδας είναι το αντικείμενο της μελέτης, που ενέκρινε στη συνεδρίαση της 6ης Φεβρουαρίου 2017 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ζηρού και αποτελεί ένα ακόμη βήμα στον συνολικό σχεδιασμό για την πόλη της Φιλιππιάδας. Η μελέτη είναι συνολικού προϋπολογισμού 435.000 ευρώ τα οποία θα διατεθούν από ιδία έσοδα. Το έργο είναι ενταγμένο στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και θα δημοπρατηθεί εντός των προσεχών ημερών μαζί με το έργο ανάπλασης της οδού Μπιζανίου.
Σύμφωνα με τη μελέτη προβλέπεται δημιουργία χαμηλού πρασίνου σε πλαγιαστά παρτέρια, ορατά από κάθε σημείο της Πλατείας, συνδεδεμένο με τα ψηλά δένδρα τα οποία θα παραμείνουν σε τμήματα εκτός περιγράμματος του περιμετρικού σκεπαστού τμήματος.
Σε ό,τι αφορά τα δάπεδα, η μελέτη προβλέπει νέα πλακόστρωση του κεντρικού υφιστάμενου δαπέδου με αντιολισθητικές πλάκες και περιμετρικά υπερυψωμένο επίπεδο με ξύλινο δάπεδο, που θα διευκολύνει αλλά κυρίως θα διευθετεί τους χώρους των τραπεζοκαθισμάτων των καταστημάτων της πλατείας.
Έχει προβλεφθεί η προσβασιμότητα των ΑμεΑ, αντικατάσταση του φωτισμού με καινούργια φωτιστικά LED, ενώ το ύφος της παρέμβασης εντάσσεται στο σύνολο των έργων αναμόρφωσης και ανάπλασης της Φιλιππιάδας, ώστε να λειτουργούν ως ενιαία ζώνη.

Επίσης με το έργο ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Φιλιππιάδας αναμένεται να βελτιωθεί η προσβασιμότητα αλλά και η επιχειρηματική δραστηριότητα.      Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!