Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Από σήμερα η Fraport στα περιφερειακά αεροδρόμια

aktio aef3
Ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Μ. Δευτέρας η διαδικασία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport Greece. Στόχος είναι εφόσον η όλη διαδικασία κυλήσει ομαλά οι πρώτες πρωινές πτήσεις της M. Τρίτης να γίνουν υπό τον πλήρη έλεγχο της Fraport. Η εταιρεία αναλαμβάνει τη λειτουργία, συντήρηση και ανάπτυξή τους για τα επόμενα 40 χρόνια.
Το επιτελείο της Fraport Greece, τα στελέχη της, το προσωπικό της και οι εταιρείες παροχής υπηρεσιών που έχει προσλάβει, όπως και οι κρατικές υπηρεσίες ασφαλείας και υποστήριξης, βρίσκονται ήδη σε πλήρη ετοιμότητα. Την επιχείρηση συντονίζει η διοίκηση και οι επικεφαλής λειτουργιών της Fraport Greece από το υπερσύγχρονο «command center» που έχει δημιουργήσει στα κεντρικά της γραφεία στην Καλογρέζα.
Λόγω της πολυπλοκότητας της διαδικασίας, που διενεργείται σε δεκατέσσερα διαφορετικά σημεία της χώρας ταυτοχρόνως και αποκαλείται «έναρξη της παραχώρησης» ή CCD (Concession Commencement Date), δεν αποκλείεται η διαδικασία να επιμυκηνθεί μεχρι τη Μ. Τετάρτη εκτιμούν κύκλοι με ενδελεχή γνώση του σχετικού προγραμματισμού. Με την ολοκλήρωσή της, τη στιγμή που θα υπογραφούν και τα 14 αυτά πρωτόκολλα θα γίνει πιθανότατα αύριο Μ. Τρίτη και η καταβολή του τιμήματος 1,23 δις.
Τα περιφερειακά αεροδρόμια περιλαμβάνουν 3 πύλες στην κύρια χώρα (Θεσσαλονίκη, Άκτιο, Καβάλα) και 11 αεροδρόμια στα νησιά (Χανιά, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Κως, Μύκονος, Μυτιλήνη, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος και Ζάκυνθος).
Αμέσως μετά τις πρώτες ημέρες ανάληψης της διαχείρισης απο την Fraport και πάντως εντός του μήνα έχουν προγραμματιστεί εκτενείς παρεμβάσεις σε όλα τα αεροδρόμια οι οποίες αφορούν στον γενικό καθαρισμό, βάψιμο των εγκαταστάσεων και ανακαίνιση των χώρων υγιεινής.
Τα έργα αναβάθμισης των υποδομών που θα εκτελέσει η Intrakat θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το καλοκαίρι. Το επενδυτικό πρόγραμμα της Fraport Greece ανέρχεται για τους 48 πρώτους μήνες της παραχώρησης στα 400 εκατομμύρια ευρώ. Το πόσο είναι κατά 70 εκατομμύρια ευρώ υψηλότερο απο αυτό που προβλέπεται στην σύμβαση μεταξύ της παραχωρησιούχου και του ελληνικού δημοσίου. Τα 95 εκατομμύρια ευρώ, εκ των 400 συνολικά, προορίζονται για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!