Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Πάτρα- Αθήνα σε εκατό λεπτά...

 Οι πρώτες εικόνες από το νέο οδικό άξονα

athina patra2
H πολύπαθη Κορίνθου- Πατρών, είναι πλέον.. Ολυμπία Οδός! Τα εγκαίνια στο νέο αυτοκινητόδρομο έγιναν το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης από τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
«Ανοίγουμε δρόμους. Ανοίγει ο δρόμος που περιόριζε τη Δυτική Ελλάδα στην επαφή της με το κέντρο, ανοίγει και ο δρόμος να βγούμε από την κρίση και την οικονομική επιτροπεία», τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην τελετή εγκαινίων του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου-Πατρών.
Αυτός είναι ο ισχυρός συμβολισμός των εγκαινίων είπε ο πρωθυπουργός και σημείωσε πως η σημερινή μέρα είναι μέρα χαράς για τη Δυτική Ελλάδα και το μήνυμα που στέλνει είναι ότι η Ελλάδα μπορεί να σταθεί και πάλι στα πόδια της.
athina patra1
«Λήγει η πολυετής απομόνωση της Πάτρας, της Δυτικής Ελλάδας, της Ηπείρου και των Επτανήσων, τελειώνει οριστικά ο οδικός αποκλεισμός, για περισσότερα από δέκα χρόνια, της Πάτρας» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης.
Ο κ. Σπίρτζης τόνισε ότι η κυβέρνηση ολοκλήρωσε έργα που τα παρέλαβε «τελματωμένα» -όπως είπε- και απάντησε στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης., λέγοντας πως «εμείς παραδίδουμε το έργο στον ελληνικό λαό, με τη δική μας ευγένεια και τον δικό μας πατριωτισμό».
Το νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου -Πατρών έχει μήκος 120 χιλιομέτρων, με δύο λωρίδες και μία Λωρίδα Εκτακτης Ανάγκης (ΛΕΑ) ανά κατεύθυνση, ενώ είναι πλήρως αποπερατωμένες και σε λειτουργία 12 σήραγγες, συνολικού μήκους 18 χιλιομέτρων.
Στις υποχρεώσεις της σύμβασης, εκτός από την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου -Πατρών, περιλαμβάνεται και η λειτουργική αναβάθμιση του υφιστάμενου αυτοκινητοδρόμου, Ελευσίνα -Κορίνθου και της παράκαμψης Πατρών, συνολικού μήκους 82 χιλιομέτρων.
Το συνολικό κατασκευαστικό κόστος ανέρχεται σε 1,8 δισ. ευρώ και το κόστος απαλλοτριώσεων σε 223 εκ. ευρώ. Σε σχέση με τις αρχικές απαιτήσεις κατασκευαστών/ παραχωρησιούχων, από την επαναδιαπραγμάτευση κυβέρνησης -Υπ. Υποδομών επιτυγχάνεται όφελος 172 εκ. ευρώ για το Δημόσιο και τους Έλληνες φορολογούμενους πολίτες.
Για να διανύσει κάποιος στο εξής την απόσταση από την Πάτρα μέχρι την Αθήνα αρκούν μόλις εκατό λεπτά!! Κι αυτά σε έναν δρόμο σύγχρονο κι ασφαλή..
athina patra3
athina patra4
athina patra5
athina patra6
ΦΩΤΟ: Eurokinissi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!