Παρασκευή 7 Απριλίου 2017

Από την Περιφέρεια τα 25 εκατ. ευρώ για τη σύνδεση Γέφυρας Καλογήρου - Ιόνιας οδού

 Αλ. Καχριμάνης: «Το υπουργείο πρέπει να μας ψάχνει όχι εμείς το υπουργείο» 

Την είδηση για την άμεση έναρξη εργασιών στο έργο σύνδεσης Πρέβεζας με Ιόνια οδό με πιστώσεις της Περιφέρειας Ηπείρου, μετέφερε ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης, προσκαλώντας για μια ακόμη φορά, όπως τόνισε, το αρμόδιο υπουργείο και τον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη σε σύσκεψη......ώστε να επέλθει συμφωνία για την έναρξη του έργου από Κόμβο Καμπής έως και Κόμβο Γέφυρας Καλογήρου, με τα 25 εκατ. ευρώ που διαθέτει η Περιφέρεια.

Αναγνωρίζοντας, όπως εξήγησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, το πρόβλημα που σήμερα αντιμετωπίζεται στο ύψος αυτό, προχώρησε μέσω της Περιφέρειας Ηπείρου μια εργολαβία καθαρισμού σε κομβικά σημεία από σκουπίδια και έντονη βλάστηση καθότι πλην των άλλων δεν υπήρχε και ορατότητα σε πολλά σημεία.

Έτσι μίλησε για άρση καταρχήν της επικινδυνότητας που παρουσίαζε το υφιστάμενο δίκτυο μεταξύ κόμβου πρώην στρατοπέδου Πετροπουλάκη και γέφυρας Κολογήρου.

Ωστόσο η οριστική λύση στην αυξημένη κυκλοφοριακή φόρτιση που παρατηρείται στην περιοχή αυτή, ιδιαιτέρως μετά την παράδοση στην κυκλοφορία της Ιόνιας οδού, αποτελεί η κατασκευή του δρόμου πρόσβασης προς την Ιόνια τουλάχιστον ως προς το τμήμα Γέφυρας Καλογήρου μέχρι Κόμβο Καμπής.

Για το τμήμα αυτό οι σχετικές μελέτες είναι έτοιμες και μένει πλέον το υπουργείο Υποδομών να αποδεχθεί την καταβολή της πίστωσης των 25 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του ΠΕΠ 2014-2020, της Περιφέρειας Ηπείρου, ώστε να ξεκινήσουν οι εργασίες το συντομότερο δυνατό.

Συγκεκριμένα στις δηλώσεις του ο κ. Καχριμάνης ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Ηπείρου επιθυμεί να συμβάλει στην λύση, λέγοντας: «Αυτές τις ημέρες εμείς καθαρίσαμε τους δυο κόμβους, ήτοι από Καμπή Φιλιππιάδας και προς Πρέβεζα στην Εθνική οδό όπου μέχρι τελευταία δεν είχαμε παραλάβει εμείς την αρμοδιότητα ως περιφέρεια από το κράτος, και στο δεύτερο κόμβο στο ύψος του Στρατοπέδου Πετροπουλάκη όπου βρίσκονται σήμερα οι πρόσφυγες.

Ζητήσαμε και μας έδωσε η ΕΥΔΕ-ΜΕΔΕ τις κατόψεις του δρόμου και τις απαλλοτριώσεις ώστε αν αργήσουν τα πράγματα –και θα σας εξηγήσω τι εννοώ αν αργήσουν- τότε να μπορούμε να φτιάξουμε κυκλικούς ισόπεδους κόμβους για καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έχουμε όμως σήμερα προβεί σε τέτοια εντατική καθαριότητα από σκουπίδια και βλάστηση, διότι εκεί δεν έβλεπες τίποτε και σκοτωνόσουν, οπότε πλέον έχει ορατότητα. Κάναμε και την ανάλογη σήμανση ώστε να μην δημιουργείται το κομφούζιο που είχε προκληθεί τις πρώτες ημέρες παράδοσης της Ιόνιας».

 ixotisartas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!