Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

Κι άλλη Ιόνια την Μεγάλη Πέμπτη… Έτοιμη και η Κλόκοβα

klokova teliki
Σχετικά θολό παραμένει το τοπίο για τις κορδέλες που θα κοπούν στην Ιόνια Οδό το αμέσως επόμενο διάστημα... Το χρονοδιάγραμμα δεν έχει ξεκαθαρίσει, ενώ στο Υπουργείο Υποδομών, οι ανατροπές διαδέχονται η μία την άλλη.
Σύμφωνα με το σενάριο που επικρατεί, την Μεγάλη Πέμπτη αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία ένα ακόμη τμήμα της Ιόνιας Οδού.
Όπως ανέφερε στην τελευταία του συνέντευξη ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης «τη Μεγάλη Εβδομάδα θα παραδοθούν στην κυκλοφορία μεγάλα κομμάτια της Ιόνιας Οδού, για να μπορέσουν οι πολίτες να φτάσουν στη δυτική Ελλάδα και στην Ήπειρο».
Ο σχεδιασμός μέχρι στιγμής (ο οποίος δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένος) είναι να δοθούν πριν από το Πάσχα σε κυκλοφορία 33,4 χιλιόμετρα, από το 10ο χλμ. (μετά τη σήραγγα Κλόκοβας) έως το 43ο χλμ. (Κεφαλόβρυσο, εκεί όπου ξεκινά τμήμα που έχει ήδη παραδοθεί). Υπενθυμίζεται πως στην Ιόνια Οδό έχουν παραδοθεί και βρίσκονται σε κυκλοφορία ήδη τα τμήματα 43ο-101ο χλμ. και 129ο-182ο χλμ.
Εν τω μεταξύ οι εργασίες στην σήραγγα της Κλόκοβας ολοκληρώνονται, περίπου τέσσερις μήνες νωρίτερα από το χρονοδιάγραμμα. Ήδη υπάρχουν πληροφορίες για παράδοσή της πριν το Πάσχα, όμως το πιθανότερο είναι να εγκαινιαστεί στο τέλος του μήνα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!