Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

ΕΚΑΝΑΝ ΜΑΘΗΜΑ ΤΑ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ!


Πρόκειται για 34 παιδάκια σε Δημοτικά Σχολεία της Φιλιππιάδας και 22 παιδιά που πήγαν σε Γυμνάσια της περιοχής, συνολικά 56 προσφυγόπουλα που κατάφεραν – παρά τις αντιδράσεις – να αποκτήσουν δικαίωμα στη μάθηση.
 Τα παιδιά θα μεταφέρονται καθημερινά από το Κέντρο Φιλοξενίας στα Σχολεία της Φιλιππιάδας με ειδικό λεωφορείο από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης. 
Αξίζει να σημειωθεί πως χθες οι Σύλλογοι Γονέων που αντιδρούν στην φοίτηση των προσφύγων, έστειλαν εκ νέου εξώδικο σε όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, ενώ τις απογευματινές ώρες συνεκάλεσαν συνέλευση προκειμένου να επανασχεδιάσουν την από δω και τούδε στάση τους. 
Πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτη φάση σκοπεύουν να «πάρουν» τα παιδιά τους από τα Σχολεία, ως ένδειξη διαμαρτυρίας. Προτιμούν δηλαδή να στερήσουν τη μάθηση από τα ίδια τους τα παιδιά, μόνο και μόνο για να δείξουν ότι διαφωνούν με το αυτονόητο, δηλαδή το δικαίωμα στη εκπαίδευση όλων των παιδιών. 
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Ζηρού Ν. Καλαντζή, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα αυτές τις ημέρες, οι όποιες αντιδράσεις για το θέμα της φοίτησης των παιδιών είναι μεμονωμένες. Ο ίδιος επισήμανε πως όλα τα παιδιά έχουν δικαίωμα στη μόρφωση, χωρίς εξαιρέσεις.
 Κλείνοντας αξίζει να επισημάνουμε ότι πολίτες της Φιλιππιάδας, όπως και ευρύτερα του Δήμου Ζηρού καταδικάζουν τις καμουφλαρισμένες – όπως τις χαρακτηρίζουν ρατσιστικές φασιστικές απόψεις που με κραυγές και απειλές προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα αντιπαράθεσης και έντασης σε σχολεία του Δήμου Ζηρού. 
Σημειώνουν δε, πως όποιες ακραίες αντιλήψεις, δεν εκφράζουν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας, αλλά κάποιοι οι οποίοι προφανώς έχουν αγκυλώσεις.
 Να επισημάνουμε ότι την περασμένη εβδομάδα, συλλογικότητες,
 Φορείς, κομματικές οργανώσεις αλλά και μαθητές, στην Πρέβεζα, προχώρησαν σε ενυπόγραφες διαμαρτυρίες και καταγγελίες για το κλίμα που επικρατεί στη Φιλιππιάδα, ενώ άσκησαν κριτική τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην αντιπολίτευση. 
Η πρώτη μέρα στο Σχολείο χθες για τα μικρά προσφυγόπουλα της Φιλιππιάδας ήταν ήρεμη, η τοπική κοινωνία έστειλε το μήνυμά της ότι αντιμετωπίζει το θέμα με ανθρωπιά και αλληλεγγύη. 
Άρης Τσελίκος
topikifoni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!