Δευτέρα 17 Απριλίου 2017

Μετά απο 8 σχεδόν ώρες τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην LAKY


Οι κτιριακές υποδομές,τα μηχανήματα,πρώτες ύλες,καθώς και οχήματα της επιχείρησης,παραδόθηκαν στις φλόγες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κατέβαλε  υπεράνθρωπες προσπάθειες με όλες τις δυνάμεις που διέθετε για να θέσει υπό έλεγχο την φωτιά για να μην επεκταθεί στο διπλανό συγκρότημα της βιομηχανίας επεξεργασίας αλλαντικών ΒΙΚΗ. 

 Η φωτιά σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ξέσπασε λίγο μετά τις εννέα και μισή το πρωί και το παράξενο ειναι οτι την αντιλήφθηκε πρώτα ιδιώτης γειτονας και ειδοποίησε τους αρμόδιους !
Η φωτιά είχε τυλίξει το σύνολο των εγκαταστάσεων στο τμήμα παραγωγής αλλαντικών & ζωοτροφών.

Στη μάχη της κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετείχαν  21 άνδρες με 9 πυροσβεστικά οχήματα. 
Την περιοχή κάλυψε ένα  νέφος καπνού, ενώ μέχρι στιγμής είναι άγνωστα τα αίτια που έχουν προκαλέσει την φωτιά.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα  κατέρευσε από τις φλόγες η στέγη και δυσχέρανε το έργο της κατάσβεσης  !

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν υπάρχει κίνδυνος πλέον  επέκτασης  στο κτίριο παραγωγής αλλαντικών της "ΒΙΚΗ", ωστόσο, επειδή στο κτίριο παραγωγής ζωοτροφών της θυγατρικής της "ΒΙΚΗ", "ΛΑΚΥ", που καταστράφηκε ολοσχερώς, έχει καταρρεύσει η στέγη και διάφορα κομμάτια λαμαρίνες, ζήτησαν οι πυροσβέστες να μεταβούν γκρέιντερ και μπουλντόζες στο σημείο, ώστε να απομακρυνθούν τα συντρίμμια και να βοηθήσουν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών στην κατάσβεση.

Η φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό του κτιρίου παραγωγής ζωοτροφών κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, αφού στον χώρο δεν γίνονταν σήμερα εργασίες και γενικά στην βιομηχανία ήταν μόνο ο φύλακας, ενώ πήρε σύντομα μεγάλες διαστάσεις εξαιτίας των εξαιρετικά εύφλεκτων αποθηκευμένων υλικών.
Α' το εργοστάσιο δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί τίποτα, που σημαίνει ότι καταγράφοντας τις απώλειες, ο συνολικός απολογισμός της καταστροφής, θα είναι φοβερός.

Για τις αιτίες της πυρκαγιάς, αναμένεται το πόρισμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, προσανατολίζονται στην ηλεκτροπληξία μετά από κεραυνό, μιας και την ώρα που άναψε η φωτιά, επικρατούσε κακοκαιρία σ' όλη την περιοχή.

Να θυμίσουμε ότι μια μικρή εστία φωτιάς, εντοπίστηκε από γείτονα γύρω στις 9,20' το πρωί και αυτό που ακολούθησε ετέθη υπό πλήρη έλεγχο, στις 4,30' το απόγευμα, ενώ στην προσπάθεια συμμετείχαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ' την Φιλιππιάδα, την Άρτα, την Πρέβεζα και τα Γιάννενα, ενώ τον συντονισμό είχε ο περιφερειακός διοικητής Ηπείρου της Πυροσβεστικής αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Σκούπρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!