Δευτέρα 10 Απριλίου 2017

Αύριο τα εγκαίνια του οδικού άξονα Κορίνθου- Πατρών

                         ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ
Την Μεγάλη Πέμπτη η παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας και των 34χλμ στην περιοχή του Κεφαλόβρυσου


Για αύριοΜ. Τρίτη έχει οριστεί η τελετή εγκαινίων και παράδοσης σε κυκλοφορία του οδικού άξονα Κορίνθου- Πατρών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, στο κάλεσμά του, αναφέρει ότι η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι στις σήραγγες της περιοχής Παναγοπούλας και συγκεκριμένα στη δυτική είσοδο του νότιου κλάδου, με κατεύθυνση προς την Αθήνα.«Ήταν ένας δρόμος που όσοι τον χρησιμοποιούσαν γνωρίζουν ότι μέχρι το 2008 ήταν μια...
"καρμανιόλα" και από τους χειρότερους αυτοκινητοδρόμους της Ευρώπης. Από το 2008 μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες ήταν ένα εργοτάξιο. Από αύριο δίνουμε στους χρήστες έναν ολοκληρωμένο λειτουργικά αυτοκινητόδρομο» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.», Παναγιώτης Παπανικόλας, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τα εγκαίνια του αυτοκινητόδρομου Κορίνθου-Πατρών από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύγχρονος αυτοκινητόδρομος
O δρόμος, μήκους 120 χλμ., έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, κεντρική νησίδα διαχωριστική, ΛΕΑ και πρόκειται, όπως τόνισε ο κ. Παπανικόλας, για έναν αυτοκινητόδρομο που πληροί όλες τις προδιαγραφές για να προσφέρει ασφάλεια και άνεση στους χρήστες, μειώνοντας την απόσταση από Αθήνα-Πάτρα σε περίπου 1 ώρα και 40 λεπτά.Στο κομμάτι του αυτοκινητόδρομου από Κόρινθο έως Πάτρα υπάρχουν 12 καινούργια τούνελ, από τα οποία τα 10 έχουν ήδη δοθεί στην κυκλοφορία και τα δύο θα δοθούν αύριο με τα εγκαίνια. «Συνολικά 16 χλμ. από καινούργια τούνελ και το υπόλοιπο τμήμα είναι στην υπάρχουσα οδό με διαπλατύνσεις και βελτίωση όλης της χάραξης» επεσήμανε ο κ. Παπανικόλας.«Ήδη», εξήγησε, «έχει λιγοστέψει ο χρόνος πάρα πολύ γιατί έχει μια ιδιαιτερότητα το κομμάτι Κόρινθος-Πάτρα. Κατασκευάζονταν ένας αυτοκινητόδρομος πάνω στον δρόμο που λειτουργούσε, που ήταν πολύ δύσκολο και για τους χρήστες και για τους κατασκευαστές. Είχαμε δεσμευτεί από πέρυσι ότι, σταδιακά, όπως ολοκληρώνονταν τα διάφορα κομμάτια θα τα παραδίδουμε στην κυκλοφορία για να διευκολύνονται και οι χρήστες» εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολυμπία Οδός Α.Ε.».Ο αυτοκινητόδρομος που παραδίδεται αύριο είναι λειτουργικά ολοκληρωμένος για την κυρίως αρτηρία και για τους χρήστες. «Το έργο είναι στο 95%. Παραμένουν κάποια σημεία στα οποία υπήρχαν ιδιαίτερες δυσκολίες -π.χ. διασταύρωση με τον σιδηρόδρομο και επομένως παραμένουν κάποιες εργασίες αλλά είναι έξω από το πλάτος του δρόμου που κυκλοφορείται, όπως και κάποιες εργασίες σε κόμβους, όπως είναι ο κόμβος του Ρίου, ένας πολύπλοκος κόμβος» σημείωσε ο κ. Παπανικόλας.Σε ό,τι αφορά τις τυχόν επιβαρύνσεις για τους χρήστες, εξήγησε ότι προς το παρόν δεν υφίσταται κάτι τέτοιο αφού κύριος σκοπός ήταν να παραδοθεί ο αυτοκινητόδρομος για να τον χρησιμοποιήσει ο κόσμος για την έξοδο του Πάσχα, ενώ «από εκεί και πέρα, ό,τι ισχύει από τις συμβάσεις παραχώρησης για όλα τα έργα θα ισχύσει και για την Ολυμπία Οδό». Ουσιαστικά, σημείωσε ο κ. Παπανικόλας, «σ' έναν ολοκληρωμένο αυτοκινητόδρομο, η χρέωση είναι 6 λεπτά/χλμ. Στα επίπεδα αυτά θα κυμανθεί και αυτός ο αυτοκινητόδρομος, όταν ολοκληρωθεί 100%».

Ιόνια Οδός
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες θα ακολουθήσει την Μεγάλη Πέμπτη η παράδοση της σήραγγας της Κλόκοβας της Ιονίας Οδού και των 34χλμ, που έπονται μέχρι την περιοχή του Κεφαλόβρυσου,όπου ξεκινάει η παράκαμψη Αγρινίου που βρίσκεται ήδη στην κυκλοφορία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!