Πέμπτη 27 Απριλίου 2017

Μουσική εκδήλωση αφιερωμένη στον μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο , θα πραγματοποιηθεί με διοργανωτή τον Δήμο Ζηρού την Κυριακή 14 Μαΐου 2017 και ώρα 8.30 μ.μ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ
Στην εκδήλωση, η οποία θα λάβει χώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ζηρού, θα παρίσταται και ο τιμώμενος μουσικοσυνθέτης Ηλίας Ανδριόπουλος.
Θα πλαισιώσουν μουσικά την εκδήλωση: η Παιδική - Νεανική Χορωδία της Ενορίας Αγίου Βησσαρίωνα Φιλιππιάδας με μαέστρο την κα Μικαέλλα Παπαχρυσάνθου και η Χορωδία των Ενηλίκων της ίδιας ενορίας με μαέστρο την κα Χαρούλα Τάτση.
Στο πιάνο θα συνοδεύσει ο Μαέστρος της Χορωδίας της ΕΡΤ κ. Δημήτρης Μπουζάνης.

   
Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρησ μπουζανησ βιογραφικοΟ Δημήτρης Μπουζάνης (γενν. Αθήνα) σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών, απ’ όπου αποφοίτησε το 1986, και διεύθυνση χορωδίας στην Ουγγαρία με υποτροφία του ινστιτούτου Kodaly, απ’ όπου αποφοίτησε το 1989. Στην τριετία που ακολούθησε διετέλεσε λέκτορας μουσικοπαιδαγωγικών συστημάτων στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Το 1992, συνέχισε τις σπουδές του στην Μουσική Ακαδημία του Μονάχου απ’ όπου αποφοίτησε με δίπλωμα διεύθυνσης χορωδίας το 1996. Έχει διατελέσει βοηθός μαέστρου (Hans Martin Schneidt) στην Bach Chor του Μονάχου και μόνιμος μαέστρος  με τη χορωδία ars musica και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μονάχου. Έχει δώσει πολλές συναυλίες ως διευθυντής χορωδίας και ορχήστρας στην Γερμανία, Αυστρία και Ιταλία με έργα των Ορφ, Μότσαρτ, Χάυντν, Μπαχ, Μπραμς, Ζιμανόφσκι, Γιάνατσεκ, Στραβίνσκι, κ.ά. Με τη χορωδία Biblischor κατέκτησε το Α΄ βραβείο καλύτερης χορωδίας το 1998 και το Α΄ βραβείο καλύτερου μαέστρου στο διαγωνισμό Hessen Chorwettbewerb το 2000.
To 2000 τιμήθηκε με το βραβείο Händel Ring, στην τελετή λήξης του Bach Festival στο Schwerin, για την πρώτη εκτέλεση της Missa Brevis του Janos Vaida, με τη χορωδία ars musica chor. Από το 2005 συνεργάζεται με τη Χορωδία της ΕΡΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!