Τρίτη 7 Απριλίου 2020

ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΑΘΑΣ Αντιπεριφερειάρχης Άρτας

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομοΔημοσίευση Αντιπεριφερειάρχη Αρτας
Κέντρο Υγείας με 43 νοσηλεύτριες
Ένα από τα παράλογα του συστήματος υγείας, σύμφωνα με δημοσίευμα στο epiruspost.gr, είναι ότι Κέντρο Υγείας σε κοντινή απόσταση από την Άρτα, έχει 43 νοσηλεύτριες. Παρόμοια κατάσταση επικρατεί και στο παλιό νοσοκομείο Άρτας όπου μαθαίνω ότι σε τρεις διαφορετικές υπηρεσίες υπάρχουν 50-55 νοσηλεύτριες. Επίσης σε Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, υπάρχουν 10 γενικοί γιατροί και ένας παθολόγος. Οι άνθρωποι βέβαια εξυπηρετούν τα αγροτικά ιατρεία της περιοχής, αλλά μόλις ακούσθηκε ότι θα εφημερεύουν στο νοσοκομείο (με την εφημερία στα 160 ευρώ) αντέδρασαν. Ελπίζω να είναι ψέματα. Στην στρεβλή αυτή κατάσταση ο Διοικητής του νοσοκομείου δεν έχει κανένα λόγο παρά μόνο η 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα. Εάν αυτή η κατάσταση είναι πραγματική, ελπίζω σύντομα να εξορθολογιστεί.
Εννοείται ότι αυτή η πρωτοβάθμια μονάδα που βρίσκεται στην πόλη μας, το Κ.Υ. Άρτας στο παλιό νοσοκομείο, προσφέρει πάρα πολλά, με ζήλο και αυταπάρνηση συγκεκριμένων εργαζομένων, πρέπει να λειτουργήσει σωστά και με επάρκεια ιατρικού προσωπικού ώστε να αποσυμφορηθεί το νοσοκομείο.
………………………………….
Το άρθρο στο epiruspost.gr
«Η διαχείριση της πανδημίας αναδεικνύει τις ελλείψεις στο σύστημα υγείας, οι οποίες είναι αποτέλεσμα των μνημονιακών χρόνων.
Σε κάποιες περιπτώσεις όμως αναδεικνύει και τις παθογένειες του συστήματος!
Είναι δύσκολο να πιστέψει κάποιος ότι σε Κέντρο Υγείας της Ηπείρου, με ελάχιστους γιατρούς και χωρίς απογευματινή ή νυχτερινή βάρδια είναι τοποθετημένες και υπηρετούν 43 νοσηλεύτριες!
Ναι 43 νοσηλεύτριες!
Η διαπίστωση έγινε τις μέρες αυτές όταν ανέκυψαν προβλήματα στα νοσοκομεία καθώς χρειάστηκε προσωπικό να μπει σε καραντίνα και έπρεπε να καλυφθούν τα κενά.
Η ΥΠΕ στην προσπάθεια να προχωρήσει σε μετακινήσεις βρέθηκε μπροστά σε αυτό το παράδοξο, που στην παρούσα συγκυρία ήταν ένας… μικρός θησαυρός!
Έτσι από το Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας –περί αυτού πρόκειται- όπου ήταν τοποθετημένες 43 νοσηλεύτριες ξεκίνησαν οι μετακινήσεις ορισμένων προς τα νοσοκομεία της Πρέβεζας και της Άρτας.
Τώρα αν χρειαζόταν ο αριθμός αυτός για τις ανάγκες του Κέντρου Υγείας είναι κάτι που μπορεί ο καθένας να το απαντήσει πολύ εύκολα!»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!