Σάββατο 25 Απριλίου 2020

Έληξε ο χρόνος απομόνωσης για τα κρούσματα σε Άρτα και Πρέβεζα.. Αρνητικά 56 νέα δείγματα



Έληξε ο χρόνος της απομόνωσης για τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Άρτα και την Πρέβεζα καθώς και για τις επαφές τους. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες. Από τα 56 δείγματα που αναλύθηκαν το τελευταίο 24ώρο στο Εργαστήριο Μικροβιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όλα τα αποτελέσματα είναι αρνητικά. Ταυτόχρονα εξαιρετικά βελτιωμένη είναι η κατάσταση της υγείας του οδηγού βουνού ο οποίος αποσωληνώθηκε και παραμένει στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας ενώ σταθερή είναι η κατάσταση του ηλικιωμένου από την Άρτα που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ.
Αναλυτικά η σημερινή εικόνα από τα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:
 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ :
  1. Στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας νοσηλεύεται ο ασθενής από τα Ιωάννινα, που έχει αποσωληνωθεί και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετικά βελτιωμένη.
  2. Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται ο ηλικιωμένος από την Άρτα και η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή.
  3. Στη Μονάδα Λοιμωδών, αρνητικής πίεσης, νοσηλεύεται η  σύζυγος του ηλικιωμένου θανόντος από την Κέρκυρα. Η υγεία της είναι σε πολύ καλή κατάσταση και αναμένεται να πάρει εξιτήριο τις επόμενες ημέρες .
  4. Κατά την χθεσινή ημέρα εξετάσθηκαν από το Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πενήντα έξι νέα δείγματα. Τα σαράντα αφορούσαν όλα τα Νοσοκομεία της Ηπείρου και ήταν όλα αρνητικά. Τα πέντε από το Γενικό Νοσοκομείο Λευκάδας και τα έντεκα από το Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας ,ήταν επίσης αρνητικά. 
Β. ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ «ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ»
  • Τα δέκα πέντε δείγματα που στάλθηκαν συνολικά χθες για εξέταση ήταν αρνητικά.
  • Σήμερα στάλθηκαν έξι νέα δείγματα για εξέταση.
  • Από το σύνολο των διακοσίων δέκα πέντε δειγμάτων που έχουν ληφθεί έως σήμερα, το ένα ήταν θετικό (κάτοικος Πρέβεζας) και αναμένονται αποτελέσματα για τα έξι ανωτέρω.  Όλα τα υπόλοιπα είναι αρνητικά.
Γ. ΓΕΝΙΚΟ  ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΡΤΑΣ
  • Τα επτά δείγματα που στάλθηκαν χθες  για εξέταση ήταν αρνητικά καθώς και το ένα που αναμένονταν από τις 22/4 .
  • Σήμερα στάλθηκαν δέκα πέντε νέα δείγματα για εξέταση .
  • Τα τρία επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα, τα οποία διαμένουν στην Άρτα, είναι πολύ καλά στην υγεία  τους και έχει παρέλθει ο χρόνος του περιορισμού, τόσο για τους ιδίους όσο και για τις επαφές τους που είχαν προκύψει από την ιχνηλάτηση.
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά τετρακόσια ογδόντα τέσσερα δείγματα εκ των οποίων τα τέσσερα ήταν θετικά και αναμένονται απαντήσεις για τα δέκα πέντε ανωτέρω. Όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.
Δ.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
  • Τρία δείγματα πιθανών περιστατικών που ελήφθησαν  χθες ήταν αρνητικά για SARS-COV-2.
  • Στο Νοσοκομείο σήμερα νοσηλεύονται δύο πιθανά περιστατικά SARS-COV-2 και αναμένονται αποτέλεσμα.
  • Πέραν των ανωτέρω ελήφθησαν άλλα τέσσερα δείγματα πιθανών περιστατικών, τα οποία βρίσκονται σε κατ΄ οίκον απομόνωση και αναμένονται αποτελέσματα.
  • Όλα τα θετικά περιστατικά από την Π.Ε. Πρέβεζας, τόσο αυτά που νοσηλεύθηκαν όσο και αυτά που παρέμειναν σε καραντίνα και παρακολούθηση στην οικία τους, είναι πολύ καλά στην υγεία τους. Αυτό ισχύει και για όλες τις επαφές τους που προέκυψαν από την ιχνηλάτηση. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται εργαστηριακός επανέλεγχος, αφού έχει λήξει και ο χρόνος της προβλεπόμενης απομόνωσης, ώστε να τους παρασχεθούν περαιτέρω οδηγίες .
     Ε.  ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
  • Τα δύο δείγματα που στάλθηκε χθες ήταν αρνητικά.
  • Σήμερα στάλθηκαν τέσσερα νέα δείγματα  για εξέταση .
  • Έως σήμερα έχουν ληφθεί συνολικά πενήντα δείγματα, τα σαράντα έξι αρνητικά και αναμένεται απάντηση για τα τέσσερα ανωτέρω.
Στο Camping του Δρεπάνου εξακολουθούν να διαμένουν οικειοθελώς  είκοσι δύο  άτομα, Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι παρακολουθούνται και είναι πολύ καλά στην υγεία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!