Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Επίλογος για την ΒΙ.Κ.Η Α.Ε.

Το Πρωτοδικείο εξέδωσε απόφαση για την πτώχευσή της
Μια ακόμη πληγή στην τοπική οικονομία της Άρτας, δημιουργήθηκε ουσιαστικά και τυπικά, μετά το οριστικό τέλος της άλλοτε κραταιάς κρεατοβιομηχανίας ΒΙΚΗ.
Ο επίλογος της εταιρείας που μεγαλούργησε επί σειρά ετών στο χώρο της παραγωγής και τυποποίησης κρεάτων και κρεατοσκευασμάτων, γράφτηκε μετά και την έκδοση της απόφασης του Πρωτοδικείου Άρτας για την πτώχευση της ΒΙΚΗ ΑΕ, ύστερα από σχετική αίτηση που είχαν καταθέσει οι απλήρωτοι εργαζόμενοι της επιχείρησης.
Αναφορικά με την εξέλιξη αυτή, οι εργαζόμενοι εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν τα εξής:
 «Σύμφωνα με τη νομοθεσία περί πτωχεύσεων τους επόμενους μήνες θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί της περιουσίας της εταιρείας, από τους οποίους ευελπιστούμε ότι αν υπάρχει ενδιαφερόμενος αγοραστής θα καταφέρουμε να πληρωθούμε ένα μέρος των οφειλών.
Παράλληλα θα καταθέσουμε τα δικαιολογητικά μας για το επίδομα αφερεγγυότητας του ΟΑΕΔ για τους 3 μηνιαίους μισθούς, όπως ορίζει ο νόμος.
Από δω και στο εξής στόχος μας παραμένει η επανένταξή μας στην αγορά εργασίας. Έπειτα από 3 μήνες εργασίας εκ περιτροπής και 10 περίπου μήνες σε επίσχεση εργασίας, τα περιθώρια επιβίωσης έχουν στενέψει.
Είναι τραγικό μετά από δεκαετίες προσφοράς σαν εργαζόμενοι να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση.
Ευελπιστούμε ότι οι αρμόδιοι θα κατανοήσουν την κατάστασή μας και θα δώσουν σύντομα λύση στο πρόβλημά μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!