Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Στην Πρέβεζα το BBC - Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο διεθνούς φήμης αρχιμάγειρας Rick Stein


Στράτος Ιωάννου: «Τεράστια η προβολή για τον τόπο μας, συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν για το καλό αποτέλεσμα»


 Για τρεις ημέρες Κυριακή 15 Ιουνίου, Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Ιουνίου, βρίσκονταν το BBC στην Πρέβεζα για να αποτυπώσει εικόνες της περιοχής με έμφαση στην τοπική γαστρονομία.


Τη Δευτέρα 16 Ιουνίου Ο Rick Stein, αναγνωρισμένος διεθνώς σεφ και τηλεοπτικός παρουσιαστής του BBC, περπάτησε στα σοκάκια της πόλης, παρακολούθησε από κοντά το ψάρεμα της γαρίδας Αμβρακικού, μαγείρεψε μαζί με ψαράδες και ντόπιες μαγείρισσες στην Πωγωνίτσα και επισκέφτηκε τη Νικόπολη, όπου βιντεοσκόπησαν τα περίφημα ψηφιδωτά.

Την Τρίτη βιντεοσκόπησαν τα τείχη της Νικόπολης καθώς και τις παραλίες από Πάργα μέχρι Πρέβεζα, ενώ επισκέφτηκαν τοπικό παρασκευαστήριο Ούζου, όπου έμειναν κατάπληκτοι από την παλαιότητα αλλά και την ποιότητα του τοπικού ούζου.
Κατόπιν επισκέφτηκαν ταβέρνα της περιοχής όπου κατέγραψαν το παραδοσιακό ψήσιμο του κέφαλου «πετάλι», ενώ ο Rick Stein σχολίασε κάθε τοπικό έδεσμα που δοκίμασε με επαινετικά σχόλια.
Το βράδυ της ίδιας μέρας ακολούθησε μια ειδική γαστρονομική βραδιά με τα μέλη του συλλόγου Μίθαικος, όπου είχαν ετοιμαστεί συνταγές με βυζαντινή προέλευση.
Σημειώνουμε ότι ο Rick Stein είναι από τους διασημότερους τηλεοπτικούς σεφ της Αγγλίας αλλά και διεθνώς, με 4 εκατομμύρια θαυμαστές μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, μεγαλύτερων ηλικιών και υψηλής κυρίως οικονομικής τάξης, οι οποίοι ακολουθούν τις γαστρονομικές περιηγήσεις του.
Ο σκηνοθέτης της σειράς κ. David Pritchard δήλωσε σε στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας που τον συνόδευαν, ότι απ’ όλα τα μέρη της Μεσογείου που επισκέφτηκαν, εντυπωσιάστηκαν περισσότερο από την Πρέβεζα, που συνδυάζει τη θάλασσα και τις φυσικές ομορφιές με ένα τουριστικό προφίλ, όχι τόσο εμπορικό, αλλά ανθρώπινο και φιλόξενο. Εκτίμησαν ιδιαίτερα την τοπική γαστρονομία και δοκίμασαν συνταγές πρωτόγνωρες για αυτούς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου δήλωσε ότι η 2η επίσκεψη του BBC έχει ως σκοπό την αποτύπωση αυτών που στην πρώτη διερευνητική επίσκεψη είχαν εντοπίσει. Χάρη της επιμελημένης δουλειάς που είχε γίνει από την πλευρά της Περιφέρειας, η ένθερμη ενσωμάτωση περιοχών της Ηπείρου, όπως των Ιωαννίνων, του Ζαγορίου και της Πρέβεζας θα βοηθήσει πολύ στην τουριστική προβολή της Ηπείρου.
Ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η ακροαματικότητα που έχει η εκπομπή του Rick Stein στο BBC είναι πολύ μεγάλη σε παγκόσμιο επίπεδο και εμείς κάναμε ότι μπορούσαμε για να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον του BBC για την περιοχή μας. Είναι μια προσπάθεια που εντάσσεται στην προώθηση του γαστρονομικού τουρισμού, που αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την περιοχή μας με την τόσο μεγάλη γαστρονομική παράδοση. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζουμε τεράστια προβολή και διαφήμιση για τον τόπο μας, που δεν θα μπορούσαμε ποτέ να αγοράσουμε με δικούς μας πόρους.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνέβαλαν για το καλό αυτό αποτέλεσμα, τον Παύλο Αλεξάνδρου, πρόεδρο του γαστρονομικού συλλόγου Μίθαικος, που επιμελήθηκε τη γαστρονομία και επέλεξε πιάτα και σημεία αντιπροσωπευτικά της περιοχής μας, τους ψαράδες που έδειξαν πώς γίνεται το ψάρεμα, τις κυρίες που μαγείρεψαν, τις προϊσταμένους των Εφορειών αρχαιοτήτων και όλους όσους βοήθησαν για να αποκομίσουν οι φιλοξενούμενοι του BBC την καλύτερη δυνατή εικόνα για τον τόπο μας.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!