Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

ΟΛΕΘΡΙΑ ΣΧΕΣΗ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

Από τη χλιδή στις καταγγελίες για φοροδιαφυγή και ξυλοδαρμό…

PROTO TEMA
Μέσα στην αναταραχή και τους πονοκεφάλους της Αγίου Κωνσταντίνου, εσχάτως ανθεί ένα ειδύλλιο, που ήρθε να προκαλέσει νέες έγνοιες και ανησυχίες στην ηγεσία του κόμματος, καθώς έγινε αιτία για ομηρικούς καβγάδες ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ιστορίας, η οποία φτάνει πλέον και στις αίθουσες των δικαστηρίων.
Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», το νέο ζευγάρι, που πιθανόν να εξελιχτεί και σε πολιτικό μπελά για τον Φώτη Κουβέλη, που παράμπλεξε με παλιούς Πασόκους, είναι η βουλευτής Κατερίνα Μάρκου και το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στα Ιωάννινα, με αναφορές στο παπανδρεϊκό περιβάλλον, Θανάσης Οικονόμου.

Για χάρη του έρωτά τους διέλυσαν και οι δύο τους προηγούμενους γάμους τους: H κυρία Μάρκου με επιφανή επιχειρηματία του εκδοτικού χώρου, ο δε κ. Οικονόμου με γνωστό στέλεχος εταιρειών πολιτικής επικοινωνίας. Μόνο που τα πράγματα είχαν και τη σκοτεινή τους πλευρά.
Η μεν βουλευτής είχε ένα βελούδινο διαζύγιο, όμως ο επιχειρηματίας νυχτερινών κέντρων και σκαφών αναψυχής από τα Γιάννενα λειτουργούσε, όπως υποστηρίζει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, που κατέθεσε εναντίον του η 37χρονη πρώην σύζυγός του, περίπου ως... οδοστρωτήρας. Ισχυρίζεται ότι όχι μόνο την εγκατέλειψε, μόλις γέννησε τα δίδυμα παιδιά τους, αλλά και αρνούνταν, τουλάχιστον τον πρώτο καιρό, να καταβάλει επαρκή οικονομικά μέσα ακόμη και για τη διατροφή τους, ισχυριζόμενος ότι δεν έχει επαρκή εισοδήματα.
Και όλα αυτά, παρότι στο μεταξύ η πρώην σύζυγός του είχε σχεδόν αναγκαστεί να αφήσει την εργασία της στην Αθήνα και να μετακομίσει στα Γιάννενα για χάρη της πολιτικής καριέρας του κ. Οικονόμου – και να επιστρέψει κακήν κακώς στην πρωτεύουσα, μετά την αποτυχία του γάμου.
Τώρα, η εγκαταλελειμμένη σύζυγος τον κατηγορεί ότι διέλυσε την επαγγελματική ζωή της, την έχει ισοπεδώσει προσωπικά και οικονομικά, ότι χειροδίκησε εναντίον της, αλλά και ότι αποκρύπτει από την εφορία εισοδήματα και συμμετοχές σε εταιρείες, για να μην είναι υποχρεωμένος να αναλάβει τις υποχρεώσεις απέναντι στα παιδιά του.
Στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων η πρώην σύζυγος περιγράφει μία ζωή γεμάτη πολυτέλειες, ταξίδια και κερδοφόρες επιχειρηματικές δραστηριότητες, όχι κατ΄ανάγκη, όπως ισχυρίζεται, όλες γνωστές στην Εφορία από πλευράς του κ. Οικονόμου.
«Η βουλευτική αποζημίωση και τα πολλαπλά βοηθήματά της αύξησαν τα ήδη μεγάλα εισοδήματα του αντίδικου, ο οποίος συνέχισε να διατηρεί επιχειρήσεις εστίασης και διασκέδασης στα Γιάννινα και συγκεκριμένα: α) καφετέρια που λειτουργεί ως μπαρ το βράδυ με τον διακριτικό τίτλο Γυαλί Καφενέ, β) εκμετάλλευση ιδιόκτητων σκαφών αναψυχής (κότερων) με τον διακριτικό τίτλο Breeze και γ) επιχείρηση παροχής υπηρεσιών συμβούλου.
Παρότι στις εκλογές του 2012 ο κ. Οικονόμου δεν εξελέγη βουλευτής «συνεχίσαμε να ζούμε πολυτελώς και μάλιστα παρά το γεγονός ότι εγώ είχα υποστεί δραματική μείωση στον μισθό μου» αναφέρει η πρώην σύζυγος και περιγράφει τη χλιδή με αμέτρητα ταξίδια στο εξωτερικό.
Έτσι διατυπώνει την εκτίμηση ότι «οι επιχειρήσει του ανθούσαν, έστω κι αν δεν αποτύπωνε την πραγματική εικόνα στην φορολογική του δήλωση. Δεν είναι τυχαίο ότι στην οικία μας στα Ιωάννινα διατηρούσε από τότε, μέχρι τουλάχιστον την ημέρα που με εκδίωξε, χρηματοκιβώτιο με κωδικό ασφαλείας του οποίου δεν έγινα κοινωνός, τον έβλεπα όμως να τοποθετεί σε αυτό δεσμίδες με χρήματα».
Μετά τις εκλογές του 2012 η ζωή του ζευγαριού αλλάζει θεαματικά. Η σύζυγος μένει έγκυος, ωστόσο ένα τροχαίο γίνεται η αιτία να αποβάλει. Τον Φεβρουάριο του 2013 μένει ξανά έγκυος, στα δίδυμα που μερικούς μήνες αργότερα έφερε στον κόσμο.
Τα πρώτα σύννεφα όμως στον γάμο είχαν κάνει την εμφάνισή τους.
Η 37χρονη επικοινωνιολόγος μετακομίζει στα Γιάννινα, εγκαταλείποντας τη ζωή και τη δουλειά της στην Αθήνα.
Οι επόμενοι μήνες ήταν εφιαλτικοί για την ίδια, η οποία είχε μία δύσκολη κύηση, χωρίς τη βοήθεια των δικών της ανθρώπων. Όπως αναφέρει στην αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, ο κ. Οικονόμου ήταν διαρκώς σε ταξίδια και πολιτικές δραστηριότητες. Οι απουσίες του πλήθαιναν αλλά αυτό δεν τον εμπόδισε στις αρχές φθινοπώρου να της ζητήσει να εργαστεί σε διαφημιστική εταιρία ώστε να τον βοηθήσει στην προσπάθειά του να ενταχθεί στο ευρωψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ.
Στην αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων περιγράφονται λεπτομέρειες από τους μήνες που ακολούθησαν με την αποκάλυψη της απιστίας και του ειδυλλίου με την βουλευτή Θεσσαλονίκης.
Περιγράφεται ακόμη ο ξυλοδαρμός της από τον κ. Οικονόμου, ενώ είχε φύγει από τα Γιάννινα και είχε επιστρέψει στην Αθήνα όπου ζει με τα δύο της παιδιά.
Με τα ασφαλιστικά μέτρα κατά του πρώην συζύγου της η 37χρονη επικοινωνιολόγος, ζητά να της ανατεθεί από το δικαστήριο η επιμέλεια των παιδιών, καθώς κι ένα επαρκές ποσό για την κάλυψη των δικών της αναγκών και των δύο παιδιών τους.
Επισημαίνει ότι λόγω της μετακόμισης στα Γιάννινα και στη συνέχεια της εγκυμοσύνης δεν έχει πλέον εργασία και το μοναδικό της εισόδημα για λίγο καιρό ακόμη είναι το επίδομα των 586 ευρώ από τον ΟΑΕΔ, ενώ δεν διαθέτει κατοικήσιμο σπίτι.
Η αιτούσα υποσητρίζει ότι τα μηνιαία εισοδήματα του κ. Οικονόμου είναι περίπου 25 χιλιάδες ευρώ «παρά το γεγονός ότι τόσο στη δήλωσή του στην Εφορία όσο και στη δήλωση του πόθεν έσχες στις αρμόδιες αρχές δηλώνει πολύ λιγότερα.
Υποστηρίζει ότι ο κ. Οικονόμου μεταβίβασε εσπευσμένα και εικονικά λίγο πριν τις εκλογές του 2012 το μερίδιο των συμμετοχών του στη σταθερή συνεταίρο που έχει στις επιχειρήσεις του. Εκτιμά ότι το καφέ μπαρ το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων αποκερδαίνει αδήλωτα στην πλειονότητά τους εισοδήματα τουλάχιστον 70.000 ευρώ το μήνα!
Για να τεκμηριώσει τον ισχυρισμό ότι ο πρώην σύζυγός της έχει μεγάλα εισοδήματα και κακώς δεν στηρίζει οικονομικά τα παιδιά του και την ίδια, αναφέρει και ορισμένα στοιχεία που επιβεβαιώνουν ότι εξακολουθεί να ζει πολυτελώς: «Διατηρεί επί έτη μέχρι και σήμερα πολιτικό γραφείο στο κέντρο των Ιωαννίνων με μηνιαίο μίσθωμα 500 ευρώ. Πραγματοποιεί σε μηνιαία βάση ταξίδια σε εσωτερικό κι εξωτερικό και γι' αυτό είναι platinum member στην Ολυμπιακή Αεροπορία. Έχει χρυσή πιστωτική κάρτα με όριο ανάληψης 9.000 ευρώ. Έχει πολυτελή γκαρνταρόμπα και αξεσουάρ. Οδηγεί πολυτελές αυτοκίνητο».
Αναφέρει επίσης ότι ο κ. Οικονόμου έχει συνοδεία αστυνομικού ο οποίος φέρεται αποσπασμένος τυπικά στο γραφείο του προέδρου της ΔΗΜΑΡ. Είναι δε τόση η πικρία της για τη συμπεριφορά του πρώην συζύγου της που δεν παραλείπει να επισημάνει ότι ακόμη και 13 χρυσές λίρες που αποτελούσαν δώρα συγγενών για την γέννηση των παιδιών, τις έχει κρατήσει εκείνος.
EpirusPost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!