Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Και εγένετο… ένσταση κατά της εκλογής Ι. Λώλου! στην Ηγουμενίτσα

LOLOS3 7 5

Η πολυσυζητημένη -από πολλούς τις τελευταίες ημέρες- ένσταση κατά της εκλογής του Ι. Λώλου στο αξίωμα του Δημάρχου Ηγουμενίτσας, υπεβλήθη τελικά στην εκπνοή της προθεσμίας, από τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, Θωμά Παππά, επικεφαλής του συνδυασμού «Χρώμα στη ζωή».
Είχαν προηγηθεί, από την επομένη των εκλογών αλλεπάλληλες φήμες, συζητήσεις και διαδόσεις από άσπονδους «φίλους», «συγχωριανούς» και «ομοϊδεάτες» του κ. Λώλου, πέραν των πολιτικών του αντιπάλων, για πιθανό κώλυμα της εκλογιμότητάς του αφού είχε ασκήσει καθήκοντα Διευθυντή Δασών, ως αρχαιότερος υπάλληλος, χωρίς να του έχει ανατεθεί όμως ποτέ θέση διευθυντή ή να κατέχει οργανική θέση διευθυντή.

Το θέμα αυτό μάλιστα είχε κυκλοφορήσει και πριν τις εκλογές, με ανώνυμη επιστολή – καταγγελία πολίτη που εστάλει ηλεκτρονικά στα ΜΜΕ, χωρίς ποτέ όμως ο αποστολέας της να δεχθεί επικοινωνία ώστε να επιβεβαιωθούν τα στοιχεία του.
Τότε πάντως ο κ. Λώλος με γραπτή του ανακοίνωση, απάντησε στους ισχυρισμούς, απορρίπτοντας τους και σημειώνοντας πως δεν τίθεται θέμα κωλύματός του.
Ο κ. Παππάς έχοντας ήδη αναμετρηθεί πολιτικά με τον κ. Λώλο και έχοντας ηττηθεί με διαφορά που υπερέβαινε τις 16 ποσοστιαίες μονάδες, επέλεξε τώρα το δρόμο της αναμέτρησης στο εκλογοδικείο.
Μια κίνηση που μοιάζει ακατανόητη αφού ακόμα και σε περίπτωση έκπτωσης του κ. Λώλου από το αξίωμά του, οι εκλογές δεν επαναλαβάνονται, αλλά ο Συνδυασμός του κ. Λώλου εκλέγει κάποιον από τους εκλεγμένους Δημοτικούς του Συμβούλους , ως Δήμαρχο.
Πάντως, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, ο κ. Παππάς πριν προχωρήσει στην ενέργεια αυτή, είχε επαφές και με τους επικεφαλής των υπολοίπων παρατάξεων της αντιπολίτευσης ώστε η ένσταση να κατατεθεί από κοινού, η πρότασή του δε βρήκε όμως, όπως φαίνεται απήχηση, με αποτέλεσμα την Τετάρτη να προχωρήσει μόνος του στην υποβολή της ένστασης.
Δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι έχει εδώ και ημέρες κατατεθεί και άλλη ένσταση Δημότη κατά της εκλογής του κ. Λώλου, χωρίς ο δημότης αυτός να φαίνεται αναμεμιγμένος με τις τελευταίες εκλογές και χωρίς να κατονομάζεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!