Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Αναζητούνται οι λογικές εξηγήσεις…

Γράφτηκε από τον  Κώστα Γκέτση


Αναζητούνται οι λογικές εξηγήσεις…
Ίσως η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Ζηρού, με το τελικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε, είναι η επιβεβαίωση της άποψης πως ο απλός πολίτης, βρίσκεται σε φάση, που δεν βολεύεται με τίποτα


Το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο Ζηρού, αν μη τι άλλο, επιβάλλει να αναζητηθούν λογικές εξηγήσεις, μιας και δεν πρέπει να έχει συμβεί πουθενά αλλού. Ο Δημήτρης Γιολδάσης, είχε καταγράψει στην εκλογική αναμέτρηση της πρώτης Κυριακής, ποσοστό 48% και την δεύτερη Κυριακή ποσοστό 42,78%! Τι έγινε ρε παιδιά, είναι η πρώτη αυθόρμητη ερώτηση, η οποία προς το παρόν, δεν μπορεί να απαντηθεί με ευκολία, όπως το κάνουν μερικοί μετά Χριστόν προφήτες, που δηλώνουν ότι είχαν προβλέψει αυτή τη νίκη και γνώριζαν, ότι κάπως έτσι θα είναι τα ποσοστά.
Και τα ερωτήματα, είναι πολλά που μπορεί να διαδέχονται το ένα, το άλλο. Όπως, πως μπορεί να σκέφτηκε ένας πολίτης, που την πρώτη Κυριακή, τον στήριξε με πάθος, δίνοντας, παρά τον μεγάλο αριθμό των συνδυασμών που μετείχαν στις εκλογές, το ποσοστό που προαναφέρουμε. Ας πούμε πως βγήκε μια υποχρέωση και πρέπει να αναζητήσουμε το νέο; Μπορεί. Όμως είναι λογικό; Και γιατί δεν έκανε αυτή την επιλογή, απ’ την πρώτη Κυριακή, ώστε το μήνυμά του, να είναι περισσότερο δυνατό και, αν το προχωρήσουμε κατά ένα βήμα πιο μπροστά, πιο αποτελεσματικό και προς την κατεύθυνση του νέου δημάρχου, που θα ελάμβανε και αυτό το μήνυμα σοβαρά υπ’ όψιν του, κατά την θητεία του.
Ίσως η εκλογική αναμέτρηση στον Δήμο Ζηρού, με το τελικό αποτέλεσμα που καταγράφηκε, είναι η επιβεβαίωση της άποψης πως ο απλός πολίτης, βρίσκεται σε φάση, που δεν βολεύεται με τίποτα. Εκεί που βλέπει πως με μια πρόταση, μπορεί να κάνει ένα βήμα μπροστά, την ίδια στιγμή κάνει και δεύτερη σκέψη, πως μπορεί εκείνο που δεν έχει αρχικά επιλέξει, να είναι το καλύτερο… Αλλά σε τέτοιο εύρος, τέτοια συμφωνία; Δύσκολο φαίνεται, αλλά έχει γίνει πράξη, οπότε μπορεί να γίνει ένα ακόμη βήμα, πιο μπροστά, όχι στην σκέψη των πολιτών, αλλά των πολιτευόμενων.
Οι οποίοι πολιτευόμενοι, ανά πάσα ώρα και στιγμή, πρέπει να είναι συμβιβασμένοι με την άποψη που τείνει να παγιωθεί. Ότι δηλαδή, κανένας πολίτης, δεν είναι δεδομένος και δεν μένει, στην αρχική του επιλογή, γιατί έτσι την βρήκε. Ως σκέψη αυτή κυριαρχεί και στο πολιτικό στερέωμα, όπου με χαρακτηριστική άνεση, ο δεδηλωμένος δεξιός ψηφοφόρος, ψηφίζει την αριστερά του κ. Τσίπρα. Αυτή είναι η αρχή.
Κατά τα λοιπά, η νίκη του νεαρού μηχανικού Νίκου Καλαντζή, στον Δήμο Ζηρού, έχει την δική της αισιόδοξη ανάγνωση… Ότι δηλαδή, δίνεται η ευκαιρία, σ’ ένα νέο άνθρωπο, να αναλάβει πρωτοβουλίες και να δημιουργήσει την ελπίδα, η οποία είναι το ζητούμενο και της εποχής. Να κάνει πράξη, μέρος όσων υποσχέθηκε και να φανεί η διαφορά.
Γιατί ο Δήμος Ζηρού, είναι απ’ αυτούς που μπορεί να έχει ξεχωριστή θέση στην Ήπειρο… Και να λειτουργήσει υπέρ της συνολικότερης προόδου της περιοχής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!