Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Πρέβεζα: Θρασύτατη ληστεία με όπλα και χειροβομβίδες στα ΕΛΤΑ στο Καναλάκι

Πρέβεζα: Θρασύτατη ληστεία με όπλα και χειροβομβίδες στα ΕΛΤΑ στο Καναλάκι - PHOTO & VIDEO

Πάνω από δέκα λεπτά έμειναν μέσα οι αλλοδαποί ληστές – Ευτυχώς δεν μπήκε πολίτης - Διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση
 Θρασύτατη μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ληστεία που έγινε σήμερα Παρασκευή το πρωί στα ΕΛΤΑ στο Καναλάκι της Πρέβεζας. Και αυτό όχι μόνο γιατί η ληστεία έγινε στο κατάστημα μέσα στην πόλη αλλά και από το γεγονός ότι οι δράστες παρέμειναν τουλάχιστον δέκα λεπτά εντός των γραφείων.
Όλα ξεκίνησαν στις 09:00 το πρωί, όταν σύμφωνα με το ρεπορτάζ του pamepreveza.gr, τέσσερις άγνωστοι σταμάτησαν έξω από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στο Καναλάκι στην Πρέβεζα. Το κατάστημα να σημειώσουμε βρίσκεται περιστοιχισμένο από κατοικίες.


Δύο από τους αγνώστους έμειναν εκτός και οι άλλοι δύο, αλλοδαποί, πιθανόν Αλβανοί, σύμφωνα με μαρτυρίες, από την ομιλία τους, μπήκαν μέσα με παρατεταμένα τα όπλα και κρατώντας χειροβομβίδες.
Έδωσαν εντολή αμέσως στους υπαλλήλους να τους παραδώσουν τα χρήματα.
Σύμφωνα με τον διευθυντή των ΕΛΤΑ στην Πρέβεζα Αιμίλιο Ντάκουλα, οι δράστες πρέπει να παρέμειναν τουλάχιστον 15 λεπτά μέσα στο κατάστημα περιμένοντας να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια που λειτουργούν με χρονοκαθυστέρηση.


Στο διάστημα αυτό ευτυχώς κανείς πολίτης δεν μπήκε ενώ οι δράστες σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούσαν και χρήματα στα συρτάρια των γραφείων.
Τελικά πήραν περίπου 6000 ευρώ ενώ όπως έγινε γνωστό αφαίρεσαν μέχρι και το τελευταίο ευρώ που βρήκαν, ακόμα και τα κέρματα.
Στην συνέχεια βγήκαν τρέχοντας και επιβιβάστηκαν σε ι.χ. όχημα που τους περίμεναν οι άλλοι δύο συνεργοί τους και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί που έφτασαν από την Α.Δ. Πρέβεζας πήραν αποτυπώματα, αφού οι δράστες πραγματοποίησαν την ληστεία με γυμνά χέρια και δίχως να έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.



Πιθανόν οι δράστες να διέσχισαν την πόλη προκειμένου να απομακρυνθούν αφού δύο είναι οι έξοδοι διαφυγής ή ακολούθησαν διαδρομή δια μέσω αγροτικών δρόμων με κατεύθυνση προς Γλυκή ή Ηγουμενίτσα.
Στην Αστυνομική Διεύθυνση Πρέβεζας σήμανε συναγερμός και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στην περιοχή και έστησαν μπλόκα σε κάθε πιθανό σημείο διέλευσης των δραστών. Ταυτόχρονα δόθηκε σήμα σε όλες τις διευθύνσεις της Ηπείρου.
Ο κ. Ντάκουλας, διευθυντής των ΕΛΤΑ στον Νομό Πρέβεζας μιλώντας στο pamepreveza.gr έκανε λόγο, για θρασύτατη ληστεία με διάρκεια, που κράτησε δεκαπέντε λεπτά, ενώ τόνισε ότι οι υπάλληλοι έπραξαν ακριβώς και με ψυχραιμία, όπως έπρεπε σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν λάβει και τον κανονισμό από την υπηρεσία, για να μην αντισταθούν σε τέτοιες περιπτώσεις γιατί πάνω απ όλα προέχει η ανθρώπινη ζωή, αφού οι ληστές τις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι ψύχραιμοι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!