Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

Πρέβεζα: Στον «αέρα» οι δωρεάν παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ;

Στον «αέρα» οι δωρεάν παιδικοί σταθμοί μέσω ΕΣΠΑ;

Τέλος στη δωρεάν φιλοξενία νηπίων και βρεφών σε παιδικούς σταθμούς, μέσω ΕΣΠΑ προτίθεται να βάλει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μάλιστα ζητάει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη μία έστω και συμβολική οικονομική συμμετοχή των γονέων, ακόμη κι αν είναι άνεργοι (μηνιαία εισφορά 20 - 40 ευρώ).
Οι τελευταίες εξελίξεις παρατείνουν την αγωνία εκατοντάδων εργαζόμενων και

άνεργων μητέρων και στην Πρέβεζα για το εάν συνεχιστεί το πρόγραμμα “Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής”, μέσω του οποίου θα είχαν τη δυνατότητα να γράψουν τα παιδιά τους δωρεάν σε δημοτικούς αλλά και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Το επιτακτικό αίτημα της Επιτροπής αποκαλύφθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ) δια του αρμοδίου προέδρου της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής και δημάρχου Νεάπολης –Συκεών Σίμου Δανιηλίδη. Ο κ.Δανιηλίδης, με τον οποίο συμφώνησαν και οι υπόλοιποι δήμαρχοι, χαρακτήρισε λάθος ένα τέτοιο μέτρο, καθώς αφορά γονείς οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό είναι άνεργοι και διαβιούν στα όρια της φτώχειας.
Η ΚΕΔΕ έχει χαρακτηρίσει επιτακτική την ανάγκη να συνεχισθεί το πρόγραμμα στην ερχόμενη σχολική χρονιά και διεκδικεί τη διάθεση ποσού 250.000.000 ευρώ αφενός για να καλυφθούν «οι χιλιάδες επιπλέον αιτήσεις που θα υπάρξουν λόγω της κρίσης, αφετέρου για να διορθωθούν οι μεγάλες μειώσεις που υπήρξαν στις τιμές των κουπονιών». Ωστόσο από το υπουργείο Εργασίας έχει γίνει γνωστό ότι μόλις και μετά βίας θα διατεθούν μέσω ΕΣΠΑ, 140 εκατ ευρώ.
Να θυμίσουμε ότι την περσινή χρονιά στον νομό της Πρέβεζας περίπου 400 παιδιά συμμετείχαν στο δωρεάν πρόγραμμα φιλοξενίας τόσο σε δημοτικούς όσο και σε ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς.
Στο Δήμο της Πρέβεζας στο συγκεκριμένο πρόγραμμα συμμετείχαν δύο παιδικοί σταθμοί , στην Μαργαρώνα και στην Νεάπολη, ένας βρεφονηπιακός στην Σινώπη και δύο ΚΔΑΠ σε Πρέβεζα και Σινώπη. Αντίστοιχος είναι ο αριθμός των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές στους δήμους Πάργας και Ζηρού.
Πηγή: http://www.atpreveza.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!