Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Το βαθύτερο σημείο της λίμνης Ζηρού είναι 59.60 (και το εκπληκτικό είναι ότι αυτό σημαίνει 9,5 μέτρα ΚΑΤΩ από την επιφάνεια της θάλασσας) !


Παρουσία του Δημάρχου Ζηρού κ. Νικόλαο Καλαντζή αλλά και της Δημοτικής Συμβούλου Γεωργάνου Ελένης ολοκληρώθηκε η συλλογή Τοπογραφικών δεδομένων ώστε να αποτελέσουν βάση για μελέτες ανάδειξης της περιοχής της Λίμνης Ζηρού . 

Συγκεκριμένα εξειδικευμένη ομάδα Τοπογράφων από τη περιοχή των Ιωαννίνων και της Φιλιππιάδας με επικεφαλή το Θεοχάρη Παπαδιαμάντη , το Δημήτρη Ζήνα και το Δημητρίου Βασίλη , χρησιμοποιώντας τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά μέσα στις εφαρμογές Γεωπληροφορικής και Τοπογραφίας, παρήχθησαν εξειδικευμένα δεδομένα χαρτογράφησης και γεωπληροφοριακών στοιχείων . 

Η Λίμνη Ζηρού βρίσκεται δύο χιλιόμετρα δυτικά της επαρχιακής οδού Άρτας-Φιλιππιάδας-Ιωαννίνων, απέναντι από την κοινότητα Παντάνασσας Άρτας, βρίσκεται μια λίμνη-όνειρο, η λίμνη Ζηρού.

Σύμφωνα με μια από τις εκδοχές η λίμνη Ζηρού πήρε το όνομά της από τα Σλάβικα, προφανώς κατάλοιπο μεσαιωνικής εποίκισης της περιοχής από σλαβικά φύλα. 

Η λίμνη έχει διάσταση περίπου 400 στρέμματα και το μέγιστο βάθος έχει μετρηθεί ως και 70 μέτρα. Η λίμνη Ζηρού τροφοδοτείται κατά κύριο λόγο από υπόγεια νερά


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!