Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ ΚΑΙ Η ΑΛΒΑΝΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΡΑΜΑ: "ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ"!

Ξέχασαν ότι πριν λίγα  χρόνια πως πέρναγαν αυτοί τα σύνορα
 με την Ελλάδα!
Picture
Μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε άρδην η στάση της Αλβανίας στο προσφυγικό... Η γειτονική χώρα μπήκε στη γραμμή των σκληρών και προχωρά σε κλείσιμο των συνόρων.
Ενώ η Υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης κ. Κλάϊντα Γκιόσα χθες στην Κορυστά ευρισκόμενη επανέλαβε την ετοιμότητα της Αλβανίας να συνεργαστεί με τις χώρες της ΕΕ ειδικά την Ελλάδα στη διαχείρηση και αντιμετώπιση της κρίσης των προσφύγων και ειδικά την δημιουργία ειδικού καταλόγου για την καταγραφή τους, το βράδυ ο Πρωθυπουργός μιλώντας σε μεγάλης ακροματικότητας τηλεοπτική εκμπομπή δήλωνε το ακριβώς αντίθετο.
Αποτέλεσμα της συνάντησης της Βιένης και της μυστικής διπλωματίας προφανώς...
Έτσι ο Ράμα αλλάζει στάση στο ζήτημα των προσφύγων και αντί για ανοικτά σύνορα προειδοποιεί ότι θα τα κλείσει.
Η δήλωση του Ράμα έχει ως εξής: " ... Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή από την επιλογή που κάνουν οι χώρες του Διαδρόμου.
Εμείς δεν θ' ανοίξουμε τα σύνορα, δεν έχουμε λόγο να το κάνουμε αυτό διότι δεν έχουμε ούτε τις συνθήκες, ούτε την δύναμη και ούτε την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να σώσουμε τον κόσμο, την ίδια στιγμή που οι άλλοι κλείνουν τα σύνορα, η Σερβία τα κλείνει, η Μακεδονία (sic!) τα κλείνει, θα έρθουν σ' εμάς;..."
Ας θυμηθούμε την δεκαετία του 1990 ποιος  είχε ανοικτά τα σύνορα και πως τους υποδέχτηκε η Ελλάδα σαν να ταν δικοί τους άνθρωποι και σήμερα ευημερούν ενσωματωμένοι και κοινωνικοποιημένοι στο Ελληνικό κράτος? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!