Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Εφόσον οι σχεδιασμοί δεν είχαν κανόνες απεμπλοκής, θα πρέπει να βρεθούν θύματα για χρεωθούν τα αδιέξοδα. Πλανήτη γέρασες στα παιχνίδια του κέρδους.


Κάποτε και οι Έλληνες ήταν πρόσφυγες (Έλληνες πρόσφυγες στο Χαλέπι της Συρίας, Τους ταΐζουν αμερικάνοι (Ο αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός υπολογίζεται ότι είχε διαθέσει μόνο για τους πρόσφυγες στη Συρία από 2 έως 3 εκατ. δολάρια μέχρι το καλοκαίρι του 1923.)
και Λαός που ξεχνά το παρελθόν του το ζεί ξανά με τον χειρότερο τρόπο !
Ζητάνε να γίνει έκτακτο συμβούλιο στον δήμο Ζηρού γιατι ανησυχούν για τα hotspots και όχι για τους πρόσφυγες που δεν ευθύνονται αυτοί για τον ξενιτεμό τους!
Να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο αλλα για να βρούμε  με ποιόν τροπο να βοηθήσουμε τους ανθρώπους και όχι να ανησυχούμε αν θα τους φιλοξενήσουμε στον δήμο μας!
Και ας θυμηθούμε μια κουβέντα του Σεφέρη. "Σ᾿ αὐτὸ τὸν κόσμο, ποὺ ὁλοένα στενεύει, ὁ καθένας μας χρειάζεται ὅλους τοὺς ἄλλους. Πρέπει ν᾿ ἀναζητήσουμε τὸν ἄνθρωπο, ὅπου καὶ νὰ βρίσκεται." Και τον δικό μας άνθρωπο, προσθέτω εγώ...
Δεν ρωτάω τι γλώσσα μιλάνε, από πού έρχονται, από πού είναι, τι Θεό πιστεύουν... 
Μου αρκεί ότι είναι άνθρωποι!...άνθρωποι που φεύγουν από μια φλεγόμενη περιοχή για να σωθούν!...με μωρά στην αγκαλιά...με λίγα ρούχα, με μια κουβέρτα και οδηγό την ελπίδα....εικόνες που ραγίζουν τις καρδιές μας...εικόνες ντροπής για τον "σύγχρονο" και "ανεπτυγμένο" κόσμο που γυρίζει την πλάτη στο δράμα αυτών των ανθρώπων!
Όχι στον ρατσισμό!...όχι στην ξενοφοβία!..ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη μόνο! 
Αυτά πρεπει να συζητήσει η μικρή μας κοινωνία και να μην πανικοβάλλεται !!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας εδώ!